UŽAS U BIJELOM POLJU! Devojčicu primoravali da se uda za stranca: Ako odbiješ, poslaćemo tvojim roditeljima tvoje eksplicitne fotografije?!

Autor:

Svet

11.04.2024

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve osobe osumnjičene za pokušaj trgovine ljudima uhapšene su u Bijelom Polju, saopšteno je iz Uprave policije.

UŽAS U BIJELOM POLJU! Devojčicu primoravali da se uda za stranca: Ako odbiješ, poslaćemo tvojim roditeljima tvoje eksplicitne fotografije?!

Foto: Shutterstock

Uprava policije je saopštila da su u Bijelom Polju uhapšene dve osobe zbog sumnje da su izvršile krivično delo trgovine ljudima u pokušaju.

B.M. (36) i M.M. (49) se sumnjiče da su u decembru 2021. godine pokušali da izvrše trgovinu ljudima na štetu jedne tada maloletne osobe.

Prema saopštenju policije, osumnjičeni su pokušali da primoraju maloletnu osobu na sklapanje nedozvoljenog braka sa stranim državljaninom, koristeći pretnje da će proslediti eksplicitne fotografije te osobe njenim roditeljima.

 

Lišenje slobode i dalji postupak

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni B.M. i M.M. lišeni slobode i da će uz krivičnu prijavu biti privedeni tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadležnost, prenosi Blic.

Očekuje se da će slučaj biti pažljivo razmotren u daljem postupku.

Foto: Shutterstock

Ilustracija

Ozbiljna optužba trgovine ljudima

Trgovina ljudima je ozbiljno krivično delo koje uključuje iskorišćavanje ljudi kroz prisilu, prevaru ili zloupotrebu njihovog položaja. U ovom slučaju, navodi o primoravanju maloletne osobe na sklapanje nedozvoljenog braka uz pretnje prosleđivanja eksplicitnih fotografija, dodatno naglašavaju ozbiljnost optužbi.

Trgovina ljudima je ozbiljan kriminalni fenomen, uključujući trgovinu osobama u svrhu seksualne eksploatacije, prinudnog rada, prisilnog prosjačenja i drugih oblika iskorišćavanja. Nažalost, Srbija nije imuna na ovaj problem. Zbog svoje geografske pozicije, ekonomske situacije i drugih faktora, Srbija može biti tranzitna zemlja za trgovinu ljudima, kao i zemlja porekla ili destinacija za žrtve trgovine ljudima.

Vlada Srbije i nevladine organizacije sprovode različite aktivnosti kako bi se borile protiv trgovine ljudima. To uključuje donošenje i primenu zakona koji zabranjuju trgovinu ljudima, edukaciju javnosti o rizicima i znakovima trgovine ljudima, pružanje podrške žrtvama, kao i saradnju sa međunarodnim organizacijama i drugim državama u borbi protiv ove pošasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading