ZADAVIO ŽENU I DVOJE MALE DECE PA SE BACIO POD VOZ! Užas u Barseloni!

Autor:

Svet

10.04.2024

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica i samoubica je ostavio oproštajnu poruku.

ZADAVIO ŽENU I DVOJE MALE DECE PA SE BACIO POD VOZ! Užas u Barseloni!

Foto: profimedia, shutterstock

Španska policija je danas saopštila da je otkrila tela žene, njenog muža i njihovo dvoje male dece u predgrađu Barselone El Prat de Ljobregat. Postoje indicije da je reč o slučaju zločina zasnovanog na rodnom nasilju koje je počinio muž pre nego što je sebi oduzeo život.

Ministarka za ravnopravnost Ana Redondo istakla je da, ukoliko se potvrdi ovaj slučaj, to će biti deveta žena ubijena od početka ove godine, zajedno sa sedmoro dece. Ovo je još jedan tragičan podsetnik na ozbiljan problem rodno zasnovanog nasilja u Španiji.

Nekoliko lokalnih medija je citiralo policijske izvore navodeći da je muškarac po svemu sudeći u ponedeljak zadavio svoju porodicu u porodičnoj kući, a zatim ostavio oproštajnu poruku u svom automobilu i bacio se pod voz. Ova porodična tragedija šokirala je javnost i izazvala ogorčenje zbog brutalnosti čina.

Ministarka Ana Redondo je izjavila da je značajan napredak u ostvarivanju prava žena izazvao "brutalne i veoma teške" reakcije muškaraca šovinista, uključujući talas poruka mržnje na društvenim mrežama. Ona je naglasila da je moguće da vidimo pogoršanje u reakcijama muških šovinista, koji napadaju tamo gde žene najviše boli i vrše nasilje nad decom.

Ministarka je obećala da će u koordinaciji sa španskim ministarstvom unutrašnjih poslova i regionalnim vlastima pojačati mere protiv rodnog nasilja. Ova tragedija će verovatno pokrenuti nove inicijative i intenziviranje napora za zaštitu žena i dece od ovakvih stravičnih zločina.

Ovaj slučaj još jednom ističe ozbiljnost problema rodno zasnovanog nasilja i potrebu za efikasnijim merama prevencije i zaštite žrtava.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading