DAN ŽALOSTI U REPUBLICI SRPSKOJ ZBOG TERORISTIČKOG NAPADA U MOSKVI! Zastave na pola koplja, prilagođen zabavni sadržaj!

Autor:

Svet

24.03.2024

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teroristički napad dogodio se u koncertnoj dvorani Krokus siti hole na severu Moskve, tridesetak kilometara od centra grada.

DAN ŽALOSTI U REPUBLICI SRPSKOJ ZBOG TERORISTIČKOG NAPADA U MOSKVI! Zastave na pola koplja, prilagođen zabavni sadržaj!

Foto: Dragan Kadić

Danas, u Republici Srpskoj, obeležava se Dan žalosti u znak solidarnosti sa ruskim narodom nakon stravičnog terorističkog napada koji se dogodio u petak u Moskvi. Ova odluka je doneta nakon telefonske sednice Vlade Republike Srpske, a potvrdio ju je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u objavi na društvenoj mreži Iks.

- Želimo da na taj način odamo počast nevinim ljudima koji su ubijeni u terorističkom napadu u Moskvi i iskažemo solidarnost sa prijateljskim narodom Rusije - naveo je Dodik u objavi.

 

 


Podsećamo, teroristički napad dogodio se u koncertnoj dvorani Krokus siti hole na severu Moskve, tridesetak kilometara od centra grada. U napadu je stradalo više od 130 ljudi, dok ih je više od stotinu povređeno. Nakon napada uhapšeno je 11 osoba, od kojih se četiri navode kao direktni izvršioci napada. U momentu napada, u dvoranu su pristizali posjetioci koncerta te se među okupljenima nalazio veliki broj mladih ali i dece.

Na Dan žalosti zastave na institucijama biće spuštene na pola koplja, a sadržaj zabavnih i televizijskih sadržaja biće prilagođen. Ovaj gest ima za cilj da pokaže duboko saosećanje i podršku Republike Srpske ruskim građanima u ovim teškim trenucima.

 

 

Stanje bezbednosti na području Srpske je stabilno, a Ministarstvo unutrašnjih poslova podiglo je stepen bezbednosti na obezbeđenju i održavanju javnih skupova i drugih događaja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading