HARIJU PRETI DEPORTACIJA IZ SAD: Oglasio se Tramp i poslao preteću poruku princu: "Neću ja njega da štitim kao Bajden"

Autor:

Svet

25.02.2024

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je izrazio svoj bes prema administraciji Džoa Bajdena zbog očuvanja privatnosti Harijeve imigracione aplikacije, tvrdeći da ga ne bi štitio kao što to čini Bajden.

HARIJU PRETI DEPORTACIJA IZ SAD: Oglasio se Tramp i poslao preteću poruku princu: "Neću ja njega da štitim kao Bajden"

Foto: Tanug/AP

Na konferenciji CPAC u Vašingtonu, bivši predsednik Donald Tramp je najavio da bi, ukoliko bude ponovo izabran, mogao da deportuje vojvodu od Saseksa, princa Harija. Ovo je došlo neposredno nakon što je princ Hari priznao upotrebu droge u svojoj knjizi "Spare" i suočio se sa pitanjima o tome da li je pogrešno predstavio tu činjenicu u svojim imigracionim dokumentima za SAD.

Tramp je izrazio svoj bes prema administraciji Džoa Bajdena zbog očuvanja privatnosti Harijeve imigracione aplikacije, tvrdeći da ga ne bi štitio kao što to čini Bajden. Takođe je naveo da je princ Hari izdao kraljicu, te da bi bio sam da je situacija bila drugačija. Tramp smatra da je kraljevska porodica bila "previše ljubazna" prema Hariju nakon svega što je uradio.

Ja ga ne bih štitio, izdao je kraljicu, to je neoprostivo. Bio bi sam da je do mene. Mislim da su previše milostivi nakon svega što je uradio - rekao je Tramp.


U intervjuu za Dobro jutro Ameriko ABC-a, princ Hari je otkrio da razmatra mogućnost podnošenja prijave za američko državljanstvo. Takođe je podelio svoje iskustvo skakanja u avion kako bi se sastao sa ocem nakon što je saznao za dijagnozu raka. Naglasio je zahvalnost što je imao priliku da provede vreme sa ocem u tim teškim trenucima.

U svojoj knjizi, princ Hari je priznao da je koristio kokain od svoje 17. godine, ali je naglasio da je to činio samo povremeno. Američka vlada je osporila ove tvrdnje, tvrdeći da priznanja princa Harija ne predstavljaju dokaz da je zaista konzumirao drogu, već da su možda bila deo marketinške strategije za promociju knjige.

Heritidž fondacija je podnela tužbu protiv Bajdenove administracije za objavljivanje Harijevih imigracionih dokumenata. Tokom suđenja, advokati Heritidža su istakli transkript intervjua u kojem princ Hari govori o potencijalnom traženju državljanstva Sjedinjenih Država, te tvrde da to ojačava njihov argument za objavljivanje njegovih imigracionih dokumenata.

- Rašireno i kontinuirano medijsko pokrivanje pojavilo se na pitanje da li je DHS ispravno priznao vojvodu od Saseksa u svetlu činjenice da je on javno priznao suštinske elemente brojnih krivičnih dela vezanih za drogu - napisao je Heritidž u sudskom podnesku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (1)

Loading
Kolega

26.02.2024 03:40

E Tramponja, od mene imas hiljadu pluseva jer tog malog crvenog ne mogu da smislim. Kad bih mogao da vidim gde je i u cemu on koristan, mozda bih ga drugacije gledao, ali ovako, chibe bre.