SKANDAL U POŠTI: Tamara otpuštena zbog lažiranja uručenja pisma, a ona tvrdi da nije kriva!

Autor:

Svet

19.02.2024

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema nalazu interne kontrole, Tamarina je optužena za falsifikovanje podataka o uručenju preporučenih pošiljki, kao i zadržavanje 580 običnih pošiljki.

SKANDAL U POŠTI: Tamara otpuštena zbog lažiranja uručenja pisma, a ona tvrdi da nije kriva!

Foto: Photo by RoseBox رز باکس on Unsplash

Kontroverza oko otkaza poštarke Tamare iz Hrvatske pošte izazvala je burne reakcije, a slučaj je završio na sudu. Optužena je da nije na vreme dostavila 580 običnih poštanskih pošiljaka i tri knjižene preporučene pošiljke za opštinske sudove, kao i da je falsifikovala potpise kako bi prikazala da je uručila određene pošiljke.

Prema nalazu interne kontrole, Tamarina je optužena za falsifikovanje podataka o uručenju preporučenih pošiljki, kao i zadržavanje 580 običnih pošiljki komitenata T-com, Tele 2, OTP, PBZ, Adriatic, Euroherc, Zagrebačka banka, Vodovod. Osim toga, utvrđeno je da neke pošiljke nisu bile uručene čak 15 ili više dana.

- Za preporučene pošiljke je falsifikovala podatke o uručenju tako što je povratnice lično potpisivala umesto primalaca nakon čega bi ih sravnila u sistemu i vraćala pošiljaocu. Pošiljke, koje nije uručila, držala je u radnom stolu. Kontrolom njenog radnog stola uočena je količina od 580 običnih pošiljaka komitenata T-com, Tele 2, OTP, PBZ, Adriatic, Euroherc, Zagrebačka banka, Vodovod... Pronađene su i preporučene pošiljke - navodi se u nalazu interne kontrole.

Radničko veće Hrvatske pošte i Hrvatski sindikat pošte usprotivili su se odluci o njenom otkazu, tvrdeći da ovo nije bila povreda iz radnog odnosa. Istakli su da je reč o nezakonitoj odluci i naglasili da je Tamarina odgovornost delimična, ističući propuste u organizaciji rada od strane sektora dostave. Međutim, sudija je potvrdila odluku Hrvatske pošte o momentalnom otkazu, dodatno naloživši da poštarka bude nadoknađena sa 500 evra troškova postupka.

- To je prvenstveno posledica lošeg upravljanja divizije pošte tako da je došlo do propusta u organizaciji rada od strane sektora dostave zbog čega ne postoji isključiva odgovornost radnice - ističu iz Radničkog veća.

Tamara se takođe žalila na preopterećenje poslom, navodeći da joj je dodat reon sa još nekoliko ulica, te da zbog toga nije stigla da sve uruči na vreme. Tvrdila je da su mnogi poštari dali otkaz usled istog problema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading