NA FEJSBUKU OSTAVLJAO KOMENTARE, PA ZAVRŠIO PRED SUDIJOM! Vlado (54) napravio prekršaj preko tastature!

Autor: M.B.

Svet

13.02.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Presuda doneta na osnovu fotografije sa Fejsbuka.

NA FEJSBUKU OSTAVLJAO KOMENTARE, PA ZAVRŠIO PRED SUDIJOM! Vlado (54) napravio prekršaj preko tastature!

Foto: shutterstock

Vlado (54) iz Koprivnice, Hrvatska, nedavno je bio predmet sudskog postupka nakon što je na društvenim mrežama javno nazvao policajce idiotima. Ova situacija izazvala je dosta pažnje i podstakla raspravu o slobodi govora i odnosu prema autoritetima.

Sudija je nedvosmisleno utvrdio identitet Vlada na osnovu fotografije sa njegovog Fejsbuk profila. Naime, prema rečima sudije, činjenično stanje je dovoljno utvrđeno uvidom u stranice članka i profilne fotografije sa Fejsbuka, što je nedvosmisleno potvrdilo da je Vlado počinio prekršaj. Ova neobična situacija izazvala je pažnju javnosti i postavila pitanje koliko naša onlajn prisutnost može uticati na naše svakodnevne živote.

- U komentarima se registrovao preko Fejsbuk stranice s komentarom na članak naziva "Đurđevčani oprez"! Policija je danas u akciji zbog dva detalja. Napisao je komentar i time ga učinio javnim, a sadržaj istog je: "Ma daj, neki su policajci ili policajke idioti". Dakle, omalovažavao je i vređao službene osobe u vezi s vršenjem njihove službe - naglasila je sudija za prekršaje


Kazna od 90 evra i troškovi postupka od 30 evra

Vlado je kažnjen sa 90 evra i dodatno mu je naloženo da plati 30 evra troškova postupka. Ova presuda, iako nepravosnažna, pokazuje da naše aktivnosti na društvenim mrežama mogu imati stvarne posledice i biti korišćene kao dokaz u sudskim postupcima.

Podsetimo!

PLANUO AUTOMOBIL! Pričinjena je ogromna materijalna šteta, vatrogasci brzo reagovali (VIDEO)

Jutros u blizini Beočina došlo je do neobičnog incidenta u saobraćaju kada se iznenada zapalio automobil, koji je potom izgoreo u potpunosti. Na društvenim mrežama se proširio snimak sa mesta nesreće, gde se vidi potpuno uništeno vozilo i vatrogasci koji su brzo reagovali i gasili plamen.

Nepoznati uzrok požara

Iako su detalji ovog događaja trenutno ograničeni, nije poznato pod kojim okolnostima je vozilo izgorelo. Takođe, javnost još uvek nije obaveštena da li je neko prilikom ovog incidenta povređen.

Celu vest možete videti na Republika portalu, kao i snimak sa lica mesta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading