DVE DECENIJE OD MONSTRUOZNOG ZLOČINA! Ubica se sam predao policiji, A OVE GODINE IZLAZI IZ ZATVORA!

Autor: M.B.

Svet

09.02.2024

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragovi sa mesta zločina.

DVE DECENIJE OD MONSTRUOZNOG ZLOČINA! Ubica se sam predao policiji, A OVE GODINE IZLAZI IZ ZATVORA!

Foto: Ilustracija: Republika, ST/Nebojša Mandić, Pixabay

Jedna mala dlaka, bez korena i pokrivača, izvađena iz automobila "renoa 4" ubice Ivana Bulja, postala je ključni materijalni dokaz u slučaju ubistva Anđele Bešlić 2002 godineMesecima nakon ubistva, ova dlaka, uprkos brojnim pranjima, ostala je neprikosnovena tačka u istrazi.

Misterija smrti Anđele Bešlić

Pitanje tačnog načina, mesta i vremena smrti 17-godišnje Anđele Bešlić i danas ostaje nerešeno. Iako je Ivan Bulj osuđen za njeno ubistvo, detalji o njenom tačnom preminuću i dalje su obavijeni misterijom. Njeno golo telo, prekriveno grmljem, pronađeno je mesec dana nakon nestanka, a tragično je bila žrtva silovanja.

Novi zahtev za puštanje na slobodu

Nakon 21 godine provedenih iza rešetaka, porodica Ivana Bulja zatražila je njegovo uslovno puštanje na slobodu. Iako je prvobitna kazna bila 22 godine zatvora, Vrhovni sud Hrvatske je smanjio ovu kaznu za 5 godina. Sa planiranim puštanjem na slobodu 10. aprila 2024. godine, postoji mogućnost da bi Bulj mogao biti oslobođen i ranije, ukoliko sud udovolji zahtevima njegove porodice.

Presudan detalj na suđenju bio je neverodostojan alibi Ivana Bulja, koji je tvrdio da je kobne večeri bio sa suprugom u poseti prijateljima. Supruga je, međutim, svedočila drugačije, navodeći da je Bulj bio napolju dok je ona bila kod kuće sa decom. Ovaj ključni detalj bio je presudan za konačnu presudu.

Rekonstrukcija zločina

Prema rekonstrukciji zločina, Anđela je posle koncerta pešačila putem D-1 prema svojoj kući u selu Suhač kod Sinja. Na samo 300 metara od svoje kuće, nesrećna devojka je presretnuta, ubijena i bačena u šikaru od strane Ivana Bulja.

Jedna noćna šetnja svedoka otkriva nove detalje o nestanku Anđele Bešlić, čije je telo pronađeno nedaleko od Vrlike. Svedok je primetio Anđelu kako hoda uz put, dok je nedaleko od nje bio parkiran automobil marke "reno 4". Međutim, ono što je privuklo pažnju svedoka bio je automobil svetle boje koji joj je došao u susret. Uočio je da je automobil "odsečen" otraga i da poseduje treći "stop" na zadnjem vetrobranskom staklu. Ovi detalji su privukli pažnju policije, koja je svedoka detaljno ispitivala, čak i podvrgavala poligrafskoj proveri.

- Istraga je jadno sprovedena. Pa ako je osuđeni Bulj priznao da je ubio moje dete, mogao je onda da prizna i gde je sakrio njenu odeću. Zašto bi to skrivao? Malo je tu dokaza. Malo. Ivana su osudili bez dokaza, a i Pavla su sada oslobodili jer nema dokaza - rekao je Ivan Bešlić, Anđelin otac, pre nekoliko godina za 24sata Express.

Porodica Bulje traži oslobađanje, porodica Bešlić protiv


Dok se porodica ubice Ivana Bulje bori za njegovo oslobađanje iz zatvora, porodica Anđele Bešlić ne želi ni da čuje za takvu mogućnost. Nakon što je Vrhovni sud smanjio kaznu Bulji sa 27 na 22 godine, porodica Bešlić smatra da je aljkava policijska istraga ključna za oslobađajuću presudu Pavlu Bulji, rođaku ubice Ivana Bulje.

Sumnje u policijsku istragu

Otac Anđele Bešlić, Ivan Bešlić, aktivno je učestvovao u istrazi, sumnjajući da mu se osvetio policijski inspektor koji je proganjao njegovu stariju ćerku dok je radila kao konobarica, mada nije uspeo da to dokaže. Naime, detalji Anđeline smrti nikada nisu do kraja razjašnjeni, a bilo je očiglednih propusta tokom istrage. Tvrdilo se da je Anđela bila skinuta, silovana i potom ubijena, ali njena odeća nikada nije pronađena. Dodatno, materijalnih dokaza sa mesta zločina gotovo da nije bilo, ostavljajući misteriju oko smrti Anđele Bešlić.

Nejasnosti oko zločina

Jedna od nejasnosti u ovom slučaju je činjenica da je ubica, Ivan Bulj, bio u blizini porodice Bešlić čak i tokom potrage za Anđelom. Čak su se sretali i rukovali kao poznanici u hotelu Alkar, što je dodatno izazvalo sumnju u celokupan tok istrage.
 

- Tu mi je nešto sumnjivo jer prvog dana kad sam saznao za "reno 4" koji bi mogao imati veze s nestankom moje kćeri u policiji su mi odmah rekli da je to vozilo jednog sinjskog policajca - pričao je Bešlić.

Ivan Bulj,se predao policiji u vidno alkoholisanom stanju nakon što je saznao da mu je Anđelin otac na tragu. Prema izvorima bliskim istrazi, Bulj je bio za volanom zelenog "reno 4" kada je odlučio da se preda vlastima.

- Od prvog dana policija u Sinju nešto je zataškavala. Uz već osuđenog ubicu Ivana Bulja umešan je još neko, ali ko? (...) Zbog aljkavosti policije sam sam sproveo istragu i bio sam osumnjičen da sam ubica svog deteta. Hteli su da „zataškaju“ to ubistvo. Bio sam jedini osumnjičeni dok je nismo našli mrtvu. Siguran sam da bih i danas bio nevin u zatvoru da nisam svojom istragom „nanjušio” njenog ubicu – rekao je Ivan Bešlić pre 13 godina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading