HOROR U CRNOJ GORI: Majka držala ćerku u ropstvu 10 GODINA!

Autor:

Svet

05.02.2024

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još više zabrinjava podatak da je devojka već bila smeštena na psihijatriju 2011. i 2012. godine, ali je ipak ostala zarobljena u svom domu.

HOROR U CRNOJ GORI: Majka držala ćerku u ropstvu 10 GODINA!

Foto: shutterstock

U jednom od najbizarnijih slučajeva zlostavljanja, 41-godišnja žena je smeštena na odeljenje psihijatrije nakon što su meštani otkrili da ju je majka držala zatvorenu u stanu više od deset godina. Ovo je samo jedan u nizu neverovatnih detalja koji su izašli na videlo u ovom slučaju.

Meštani su više puta prijavljivali policiji i Centru za socijalni rad da majka drži svoju ćerku zatvorenu, ali su nadležni tvrdili da nemaju osnova za reakciju. Čak su se i spasioci suočili sa odbijanjem majke da im otvori vrata, uprkos tome što su zatekli devojku zgrčenu na podu.

Bila je zgrčena, ništa nije pričala i samo smo po disanju i treptanju očiju znali da je živa. Majka je zapomagala i vikala da joj ne uzimamo kćerku, ali su obe kolima hitne pomoći, i uz prisustvo policije, odvezene i smeštene na odeljenje psihijatrije. Zaista je strašno da tolike godine niko nije reagovao. Sigurno bi njeno stanje bilo mnogo bolje nego što je sada i neko zbog svega ovoga mora da odgovora” - ispričao je jedan od stanovnika.

 Još više zabrinjava podatak da je devojka već bila smeštena na psihijatriju 2011. i 2012. godine, ali je ipak ostala zarobljena u svom domu.

Reč je o devojci koja je u osnovnoj i srednjoj školi bila odličan đak, druželjubiva. Za razliku od nje, majka je bila drugačija - retko kome bi se javila kada prođe pored njega, nije imala prijatelja. Devojka je otišla da studira van Crne Gore, i od tada se sve promenilo. Ubrzo se vratila i krenule su priče da se sa njom nešto desilo - ​ispričao je jedan od stanovnika tog kraja “Vijestima”

Centar za socijalni rad je bio upoznat sa slučajem još od 2011. godine, ali su njihovi pokušaji da obave kućnu posetu bili ometani zaključanim vratima.

Čak su i policiji i tužilaštvu više puta podnosili prijave, ali je sistem očigledno zakazao u pružanju adekvatne zaštite ovoj ženi.

Postupajuća tužiteljka je naložila hospitalizaciju majke i ćerke, kao i pokretanje sudskog postupka za procenu poslovne sposobnosti majke i ćerke. Vrhovni državni tužilac Milorad Marković traži da se preispita rad postupajuće tužiteljke, kako bi se utvrdila sva činjenična stanja u najkraćem roku.

Iako meštani tvrde da su slučaj više puta prijavljivali policiji, iz Ministarstva unutrašnjih poslova u odgovoru “Vijestima” navode da to nije tačno, već da je Centar za socijalni rad tokom 2022. prijavio da postoji sumnja da je u pomenutom slučaju reč o zanemarivanju.

- Nakon toga je izvršena provera navoda i utvrđeno je da devojka živi sa svojom majkom, da se ona slobodno kreće i obavlja komunikaciju putem telefona (majka lekarima kazala da ne hoda i ne priča, prim. aut.), a o čemu je obavešten državni tužilac i podnosilac prijave - navodi se u odgovoru MUP-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading