TINEJDŽERI "SEJALI SMRT" PO REPUBLICI SRPSKOJ! Ćerka trovala oca, banjalučki "Boni i Klajd" ubili OCA DVOJE DECE zbog BMW-a, a Anđelo prolio krv u osnovnoj školi! OVO SU PRIČE KOJE LEDE KRV

Autor:

Svet

04.02.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jezive priče o brutalnim ubistvima mladih ljudi.

TINEJDŽERI "SEJALI SMRT" PO REPUBLICI SRPSKOJ! Ćerka trovala oca, banjalučki "Boni i Klajd" ubili OCA DVOJE DECE zbog BMW-a, a Anđelo prolio krv u osnovnoj školi! OVO SU PRIČE KOJE LEDE KRV

Foto: ilustracija/ Credit: STR / AFP / Profimedia

Ubistvo u Doboju šokiralo je javnost i region svojom svirepošću, ali i učestvovanjem izrazito mladih osoba u izvršenju teškog ubistva.

Ovo nije prvi put da se događaju teška ubistva u kojima su učestvovali tinejdžeri ili maloletnici, a jedan od najpoznatijih slučajeva je zločin koji je izvršio mladi par Aleksandar Miljatović i Jelena Tegel, poznat kao banjalučki "Boni i Klajd".

Republika

Foto: ATV Printscreen

 


Banjalučki "Boni i Klajd"


30. avgusta 2007. godine, mladi par Aleksandar Miljatović i Jelena Tegel izvršili su zločin koji je potresao Banjaluku. Ubili su Sašu Ilića, oca dvoje dece, sa namerom da se dokopaju njegovog luksuznog BMW-a 750, čijom prodajom bi sebi kupili stan.

Iako su u vreme izvršenja ubistva bili mlađi punoljetnici, nisu mogli biti osuđeni na zatvorske kazne veće od 20 godina. Miljatović je osuđen na 16 i po godina zatvora, a Tegelova na 15 godina. Nakon izdržane kazne, Tegelova je pokazala izuzetno primerno vladanje, dok je Miljatović, nakon uslovnog otpusta, navodno izvršio još jedno teško ubistvo, za koje se sudi u Sudu BiH.

Foto: Shutterstock

 

 



Maloletni ubica


U junu 2009. godine, maloletni M.Š. iz Kosijerova kod Laktaša osuđen je na osam i po godina robije zbog ubistva Banjalučanina Momčila Ćulafića. Ubistvo je izvršio iz koristoljublja, koristeći metalnu šipku kojom je naneo teške povrede glave Ćulafiću, koji je preminuo na mestu.

Ubistvo u školskom dvorištu


Anđelo Marković iz Banjaluke osuđen je na 16 godina zatvora zbog ubistva Aleksandra Rolda, koje se dogodilo u dvorištu Osnovne škole "Jovan Cvijić" u Banjaluci. Marković je izbo Rolda nožem nakon svađe i tuče, prouzrokujući mu deset uboda nožem, od kojih su dva bila u srce.

Ovi slučajevi su samo neki od primera teških zločina u kojima su učestvovali maloletnici, što postavlja pitanje o efikasnosti sistema kažnjavanja maloletnih počinilaca teških krivičnih dela.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading