NAPRAVIO STAN U POTKROVLJU OD 100 KVADRATA BEZ DOZVOLE: Oštetio budžet za 10.000 evra

Autor:

Svet

01.02.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv osumnjičenog M. P. je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

NAPRAVIO STAN U POTKROVLJU OD 100 KVADRATA BEZ DOZVOLE: Oštetio budžet za 10.000 evra

Foto: Shutterstok

Tivatska policija podnela je krivičnu prijavu protiv M. P. (37) zbog sumnje da je bez građevinske dozvole i dokumentacije izgradio potkrovlje na zgradi i tako dobio stambeni prostor od 100 kvadratnih metara, čime je, prema navodima policije, naneo štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 10.000 evra.

Službenici Regionalnog centra bezbednosti "Jug", Odeljenja bezbjednosti Tivat izvršili su kontrolu i utvrdili da je na stambenoj zgradi urađeno potkrovlje bez neophodne dokumentacije i dozvole.

Prema saopštenju policije, M. P. (37) je bez pribavljene građevinske dozvole i dokumentacije uradio potkrovlje na zgradi, pri čemu je pričinio navedenu štetu.

- U službenim prostorijama Odeljenja bezbjednosti Tivat prikupljeno je obaveštenje od M. P. (37) za kojeg je policija došla do sumnje da je bez pribavljene građevinske dozvole i dokumentacije uradio potkrovlje na zgradi i tako dobio stambeni prostor od 100 m2, te na taj način pričinio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 10.000 evra - navodi se u saopštenju policije.

Protiv osumnjičenog M. P. je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Očekuje se dalji razvoj događaja u vezi sa ovim slučajem.

Nelegalna gradnja može dovesti do niza problema, uključujući rizik od urušavanja objekata, ometanje urbanističkog planiranja i negativne uticaje na životnu sredinu. Stoga je važno da se ovakve situacije identifikuju i reše kako bi se očuvala bezbednost i zakonitost u građevinskom sektoru.

Policija i nadležne institucije su u obavezi da istraže i reše slučajeve nelegalne gradnje kako bi se osigurala zakonitost i zaštita javnog interesa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading