PRONAĐENI DEČACI KOJI SU NESTALI U HRVATSKOJ: Sve su digli na noge, evo gde ih je policija našla

Autor: N.J.

Svet

11.01.2024

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog nestanka svi su bili uznemireni.

PRONAĐENI DEČACI KOJI SU NESTALI U HRVATSKOJ: Sve su digli na noge, evo gde ih je policija našla

Foto: Mup

Hrvatska je nedavno bila uznemirena nestankom trojice dečaka tokom praznika, ali srećom, potraga je završena uspešno. Nakon što su se našli u nacionalnoj evidenciji nestalih osoba u razmaku od nekoliko dana, aktiviran je sistem za potragu, a građani su pozvani da pomognu. 

Jedan od dečaka je pronađen u Rijeci, dok za drugu dvojicu još uvek nisu poznati detalji o tome gde su i kako pronađeni. Policija je bila angažovana u potrazi za dečacima, a ispostavilo se da su neki od njih odlučili da produže zimske praznike i ne vrate se u dom. Nakon toga, potraga je obustavljena. Dvojica 14-godišnjaka su s područja Zagreba, dok treći potiče iz Rijeke, prenosi "Telegraf".

- Dobio sam informaciju da je jedan od tih dečaka naš štićenik, koji se nije vratio u našu ustanovu nakon školskih praznika. Mi smo stupili u kontakt s centrom i stupili smo u kontakt s majkom. On bi danas trebalo da bude na putu prema ustanovi - rekao je Božo Vrkljan, direktor Centra za pružanje usluga doma socijalnog rada Dugave.

Foto: Mup

Pronađeni nestali dečaci

Najčešće deca beže od kuće.

- Neretko se dogodi da u jednom danu imamo raspisanu objavu, dete se pronađe i ponovno se udalji iz ustanove u kojoj je smešteno - rekla je Anita Matijević iz Odeljenja za maloletničku delikvenciju.

Razolozi za bekstvo

- Zaljubljenost, loš uspeh u školi, možda neslaganja s drugim korisnikom. Sklonost skitnji, avanturizam, nedostatak i internet izazovi gde deca dovode sebe u opasnost - objašnjava Vrkljan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading