SKANDAL TRESE ARMIJU CRNE GORE: Vojna policija nahvatala drogirane i pijane vojnike - HITNO se oglasilo Ministarstvo odbrane!

Autor:

Svet

30.12.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) identifikovano je kao pozitivno na psihoaktivne supstance tokom nedavno sprovedenih redovnih nenajavljenih kontrola vojne policije u nekoliko gradova, prenosi podgorički Dan.

SKANDAL TRESE ARMIJU CRNE GORE: Vojna policija nahvatala drogirane i pijane vojnike - HITNO se oglasilo Ministarstvo odbrane!

Foto: Tanjug/B. ČUPIĆ/www.profimedia.rs

Dodatno, pojedini vojnici su bili pozitivni i na alkohol, čime je izazvana zabrinutost unutar redova crnogorske vojske.

Prema saznanjima dnevnog lista Dan, kontrola vojne policije sprovedena je u Baru, Danilovgradu i Golubovcima, gde su rezultati testiranja pokazali prisustvo psihoaktivnih supstanci i alkohola kod pojedinih pripadnika VCG.

Ministarstvo odbrane Crne Gore je potvrdilo je da su vojni organi tokom redovnih i nenajavljenih kontrola došli do informacija o mogućem prisustvu psihoaktivnih supstanci kod nekoliko mlađih članova kolektiva.

Kontrola je sprovedena u ranim jutarnjim satima ponedeljka, što ukazuje na ponašanje i postupanje ovih pripadnika VCG tokom vikenda, ističu iz Ministarstva odbrane Crne Gore. Prema nezvaničnim saznanjima, sedam vojnika u Baru je bilo pozitivno na alkohol, dok je šest vojnika u Golubovcima i Danilovgradu bilo pozitivno na psihoaktivne supstance i alkohol.

Ministarstvo odbrane naglasilo je da su, u skladu sa procedurama, rukovodeći kadar informisan o rezultatima kontrole, te se trenutno sprovode unutrašnje procedure u okviru zakonske regulative Ministarstva odbrane i VCG.

Ovaj incident podseća na potrebu jačeg nadzora i edukacije unutar vojnih redova kako bi se očuvala disciplina i sigurnost u okviru crnogorske vojske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading