ŽELIM DA U 2024. GODINI PONOVO IGRAM KOŠARKU! EMOTIVNA ispovest BORIŠE SIMANIĆA za Republiku!

Autor:

Sport

30.12.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nije bilo lako. Međutim, sve, osim te povrede, bilo je izvanredno."

ŽELIM DA U 2024. GODINI PONOVO IGRAM KOŠARKU! EMOTIVNA ispovest BORIŠE SIMANIĆA za Republiku!

Foto: Republika.rs

Emocije, patriotizam, borba - Boriša Simanić! Srpskog košarkaša zadesila je teška i retka povreda, zbog koje se i dalje oporavlja. Igraču Valensije stradao je bubreg na nedavnom Svetskom prvenstvu u Manili, a dok čeka zeleno svetlo lekara za povratak na parket, kako dolikuje pravom patrioti, nije mu teško da se odazove humanitarnim akcijama.

Ulepšao je dan mališanima s Kosova i Metohije i delio im novogodišnje paketiće zajedno s proslavljenom tekvondistkinjom Milicom Mandić, sjajnim bokserom Markom Nikolićem, takođe iskrenim rodoljubima kao Boriša. U razgovoru za Republiku Simanić je prilično emotivno otvorio dušu.

Republika

Foto: Republika.rs

Simanić deli paketiće


- Osećam se super, ide sve po planu. Još nisam ušao u trenažni proces i to je to zasad. Niko precizno ne zna kad ću moći da treniram. Pre nekoliko dana sam bio na pregledima, vadio krv i tako dalje. Individualno je, od osobe do osobe. Preostaje da drugi bubreg preuzme funkciju ovog kojeg nema. Ne zna se, zaista. Čak ni doktori nisu upućeni u ovakvu vrstu povreda. Nisu ni oni sigurni. Kada svi parametri budu na normali, moći ću da treniram.


Može li kratak osvrt na odlazeću 2023?
- Nije bilo lako. Međutim, sve, osim te povrede, bilo je izvanredno. Bili smo drugi na Svetskom prvenstvu, neke svoje klupske ciljeve sam ostvario. Eto, ovaj drugi deo godine se oporavljam.

Republika

Foto: Republika.rs

Simanić nakon povrede na Svetskom prvenstvu


Želje za 2024?
- Želja mi je da se vratim na teren u najskorijem roku i nastavim da igram košarku.


Šta više praznuješ, Novu godinu ili Božić?
- Zna se, više i radije praznujem Božić nego Novu godinu.


Kakva su ti očekivanja od nastupajućih obaveza, pre svega, oko Olimpijskih igara u Parizu sredinom godine?
- Očekujem da ćemo biti kompletni. Nadam se da ću biti spreman i moći da pomognem saigračima iz reprezentacije. Na bilo koji način!

Republika

Foto: Republika.rs

Simanić u dresu reprezentacije


Pratiš li reprezentativne saigrače?
- Pratim saigrače iz nacionalnog tima. Sada naročito pošto imam mnogo slobodnog vremena. Pratim svaku utakmicu i svi su dobri i dobro igraju. Video sam da je Bogdan dao 40 i kusur poena nedavno, stvarno su izvanredni. Čujem se s našima iz NBA. S Bogdanom često razmenim poruke, podrška smo jedan drugom i neretko se našalimo.


Rado se odazivaš humanitarnim akcijama?
- Osećam se dobro, sada mogu i da se krećem normalno, pa se vrlo rado odazivam na događaje humanitarnog karaktera. Bilo je baš emotivno, pustili smo suzu dok smo pevali kosovske pesme. Kada vidiš tako decu s Kosmeta koja su srećna i nasmejana, prorade emocije. Bio sam nedavno i u rodnom Bratuncu na jednom događaju sličnog tipa. Dodelili smo deci iz moje osnovne škole opremu za fizičko. Lepo su me dočekali, svi su izašli napolje, cela škola, bilo je izvanredno.

Republika

Foto: Republika.rs

Simanić sa decom iz Kosova


Kakav u tebi osećaj budi težak život naših mladih zemljaka u enklavama na Kosmetu?
- Nije lako našoj deci s Kosmeta. To sam shvatio dok sam bio u bolnici. Ostali problemi i problemčići su manje važni i ne treba da se osvrćemo i nerviramo zbog toga. Drago mi je što ih možemo usrećiti na ovaj način i ovim događajima - zaključio je Simanić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading