Vanja (14) ubijena istog dana kada je nestala oko deset časova! ISTA LICA UBILA JOŠ JEDNOG ČOVEKA ČIJI JE NESTANAK PRIJAVLJEN 24. NOVEMBRA!

Autor:

Svet

03.12.2023

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanja je nestala u ponedeljak kad je krenula u školu.

Vanja (14) ubijena istog dana kada je nestala oko deset časova! ISTA LICA UBILA JOŠ JEDNOG ČOVEKA ČIJI JE NESTANAK PRIJAVLJEN 24. NOVEMBRA!

Foto: Facebook

U okolini Skoplja pronađeno je beživotno telo maloletne Vanje Gjorčevske, čiji je nestanak prijavljen 27. novembra, a pronađeno je i telo P.Ž (74) iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra, saopštila je makedonska policija.

U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih su tri osobe u pritvoru, jedna je van zemlje, a jedna osoba se trenutno nalazi u policijskoj stanici, saopštilo je javno tužilaštvo.

Prethodno je, u vezi sa krivičnim delima, pronađeno izgorelo vozilo marke Citroen, a nakon veštačenja obezbeđeni su materijalni dokazi o umešanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije slučajeva, biti podneta odgovarajuća krivična prijava. u koordinaciji sa javnim tužiocem. Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršila ista lica, čiji je motiv "koristoljublje".

- Iz sprovedenih operativnih mera utvrđeno je da je maloletna V.G. je vozilom odvedena već kad je izašla iz kuće, a iz podataka datih tokom saslušanja, utvrđeno je da je ubijena istog dana oko 10.00 časova -  rekli su iz Tužilaštva.

Republika

Foto: Facebook

Vanja Gjorčevska

 

Odmah po prijemu prijava za nestala lica preduzete su mere i aktivnosti na njihovom pronalaženju, a formiran je poseban Operativni štab u SVR Skoplje, na čijem čelu je bio načelnik SVR Skoplje, saopštila je policija. Izvršeni su pretresi u kućama i drugim prostorijama na području SVR Skoplje, SVR Veles i SVR Štip, pri čemu su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, računari, vozila i dr., obavljeni brojni razgovori sa porodicama, poznanicima, prijateljima i lica koja su htela da imaju bilo kakvu informaciju, a u istražne radnje svakodnevno je bilo uključeno nekoliko stotina policajaca koji su isključivo radili na ovim slučajevima.

Javni tužioci Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje i Osnovnog javnog tužilaštva Veles izvršili su uviđaj na dve lokacije na kojima su pronađena tela nestalih. Izdati su nalozi za obdukciju tela žrtava i za pravilnu identifikaciju. Takođe su izdati nalozi za prikupljanje i veštačenje svih tragova i dokaza sa obe lokacije.

U danima nakon nestanka dvojice muškaraca, javni tužioci su izdali naloge za pretrese više lokacija, obezbeđivanje snimaka video nadzora, lociranje na osnovu baznih stanica, analizu i forenziku elektronskih uređaja, forenziku materijalnih tragova i dokaza, uključujući automobil povezan na događaj. Intervjuisana su lica koja su mogla imati određena saznanja o događaju i na osnovu svih prikupljenih dokaza rasvetljen je događaj u pogledu osumnjičenih počinilaca i njihovih motiva. Nakon izvršenih dokaza i naloženih vještačenja, tužilaštvo će protiv svih osumnjičenih pokrenuti odgovarajuće postupke.

Istovremeno, suprotno spekulacijama i dezinformacijama da ovaj slučaj ima nacionalnu pripadnost, iz Tužilaštva saopštavaju da su svi osumnjičeni makedonske nacionalnosti.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading