POLICIJA PREGLEDALA SVE PODRUME, MANASTIRE I VIŠE OD 50 KAMERA! Vanja se još uvek traži, IMA NOVIH INFORMACIJA!

Autor:

Svet

01.12.2023

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanja Đorčevska, devojčica od 14 godina, netsala je pre 5 dana u Skoplju kada je krenula u školu.

POLICIJA PREGLEDALA SVE PODRUME, MANASTIRE I VIŠE OD 50 KAMERA! Vanja se još uvek traži, IMA NOVIH INFORMACIJA!

Foto: Facebook

Devojčice nema od 27. oktobra od kada joj se gubi svaki trag.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski je izjavio da je pregledano više od 50 kamera, svi podrumi, korito reke Vardar, uzeti su svi elektronski uređaji i od njih su dobili neke informacije.

Specijalni tim aktivno radi 24 sata dnevno, a u okviru akcije, kaže, provereni su svi manastiri u zemlji.

Spasovski je zahvalio i medijima na borbi protiv lažnih vesti.

- Ovo je situacija u kojoj ne smemo da se šalimo i igramo - rekao je Spasovski, dodavši da ne sme da iznosi informacije dok traje potraga.

Podsetimo, Vanja Đorčevska je oslednji put viđena je na Bulevaru Partizanskog odeja ispred "Broz kafea", odakle se izgubila, a poslednji signal sa njenog telefona bio je preko puta Univerzalske sale.

Na zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova, raspisana je međunarodna poternica Interpola. Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je žutu poternicu Interpolu, što znači da su sve policije članice Interpola dobile takvu informaciju, u slučaju da se ona više ne nalazi na teritoriji Republike Makedonije.

Žuta poternica je globalni policijski izveštaj o nestalim osobama. Objavljuje se za žrtve napuštanja porodice, otmice i iznenadnog nestanka. Njena fotografija je preplavila društvene mreže kako u Severnoj Makedoniji tako i u regionu.

Vanjina majka Zorica Đorčevska u izjavi za Faktor kaže da je u stalnom kontaktu s policijom i da čvrsto veruje da će pronaći njenu ćerku.

- Policija intenzivno radi. Ne želim ni u šta da sumnjam i u ovim trenucima moram ostati jaka. S policijom sam u kontaktu nekoliko puta dnevno, ispričam im sve što mi padne na pamet, sve što me muči, što je važno za istražitelje, i oni doslovno rade danonoćno. Naravno da se nadam najboljem - rekla je Zorica za Faktor.

Informacija o njenom nestanku objavljena je na platformi "Pronađi me", koja predstavlja sistem ranog upozorenja. Sistem je uspostavila nevladina organizacija Novinari za ljudska prava i predstavlja pilot projekat u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim institucijama, prenose makedonski mediji.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading