LAŽNI PROFIL SA KOSOVA NAPISAO KAKO JE NESTALA DEVOJČICA KOD NJEGA! Za nestalom Vanjom raspisana međunarodna poternica!

Autor:

Hronika

30.11.2023

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored policije, u potrazi učestvuju porodica, kao i njeni drugovi iz razreda koji su lepili plakate sa fotografijom Đorđevske i traže bilo kakve informacije o tome gde je devojčica nestala.

LAŽNI PROFIL SA KOSOVA NAPISAO KAKO JE NESTALA DEVOJČICA KOD NJEGA! Za nestalom Vanjom raspisana međunarodna poternica!

Foto: Facebook

Za nestalom Vanjom Đorđevskom, na zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova, raspisana je međunarodna poternica Interpola. Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je žutu poternicu Interpolu, što znači da su sve policije članice Interpola dobile takvu informaciju, u slučaju da se ona više ne nalazi na teritoriji Republike Makedonije.

MUP je obavestio da je u cilju rešavanja slučaja i pronalaska 14-godišnje devojčice preduzeta akcija odmah po prijemu prijave, uključeni su puni kapaciteti SVR Skoplje na najvišem nivou, niz razgovora vršene su sa osobama bliskim maloletnici, pregledane su kamere.

- Informacija o nestaloj 28. novembra u 13.00 časova stavljena je na Stop-listu na graničnim prelazima, a na zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova raspisana je međunarodna poternica Interpola za nestalim licem - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Dodaje se da se istraga intenzivno nastavlja i da se preduzimaju sve mere i aktivnosti na pronalasku lica.

Podsetimo, Vanja Đorđevska nestala je u ponedeljak ujutru u Skoplju, na putu do škole Pestaloci kod Debar Mala. Poslednji put viđena je na Bulevaru Partizanskog odeja ispred "Broz kafea", odakle se izgubila. Žuta poternica je globalni policijski izveštaj o nestalim osobama. Objavljuje se za žrtve napuštanja porodice, otmice i iznenadnog nestanka.

Uznemirujuće poruke se šire društvenim mrežama

Društvenim mrežama se šire uznemirujuće poruke i sadržaji o nestanku Vanje Đorđevske.

U komentaru ispod objave njene majke lažni profil sa Kosova, koji je zloupotrebio fotografiju imama iz Albanije, napisao je da je devojčica sa njim, javlja Telma.mk.

Fejsbukom kruži niz drugih dezinformacija o njenom nestanku, praćenih uznemirujućim i neprimerenim komentarima.

Sve dosadašnje vesti o navodnom pronalasku devojčice ekspresno su demantovali iz MUP-a.

Formiran poseban štab, uključili se i lovci

Ministarstvo unutrašnjih poslova formiralo je poseban štab koji danonoćno radi na pronalaženju devojčice.

Specijalni štab vodi načelnik SVR - Skoplje.

Javnost je na nogama i njene fotografije se stalno dele na društvenim mrežama i pozivaju sve one koji imaju bilo kakvu informaciju u vezi sa njenim nestankom da se jave policiji.

Pored policije, u potrazi učestvuju porodica, kao i njeni drugovi iz razreda koji su lepili plakate sa fotografijom Đorđevske i traže bilo kakve informacije o tome gde je devojčica nestala.

Lovački savez se pridružio njenoj potrazi.

- U Makedoniji postoji 100 hiljada ljudi koji poseduju lovačko oružje, od koji bar svakog lovačkog dana 25 do 30 hiljada njih aktivno bude na terenu. Zvao sam ih da pomognu u potrazi za nestalom devojčicom - kaže Vlatko Aleksovski, predsednik Lovačkog saveza Makedonije.

Informacija o njenom nestanku objavljena je na platformi „Pronađi me“, koja predstavlja sistem ranog upozorenja. Sistem je uspostavila nevladina organizacija Novinari za ljudska prava i predstavlja pilot projekat u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim institucijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading