DEVOJČICU VANJU TRAŽI I INTERPOL! Ceo region na nogama, aktivirana i platforma "Pronađi me"!

Autor:

Svet

30.11.2023

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanja Đorčevskom (14) iz Skoplja nestala je 27. novembra, a u potragu za devojčicom koju traži ceo region, sada se uključio i Interpol, saopštio je MUP.

DEVOJČICU VANJU TRAŽI I INTERPOL! Ceo region na nogama, aktivirana i platforma "Pronađi me"!

Foto: Facebook

- Ministarstvo unutarnjih poslova saopštilo je da je u cilju rešavanja slučaja i pronalaska 14-godišnje devojčice odmah po primljenoj prijavi reduzeta akcija, uključeni su puni kapaciteti SVR Skoplje na najvišem nivou, niz razgovora izvršen je sa osobama bliskim maloletnici, pregledane su kamere - prenose makedonski mediji.

Devojčica nije stigla do škole, a njen mobilni telefon poslednji put je lociran na Bulevaru Partizanske odeje, preko puta Univerzalske sale.

Zaposleni u obližnjem kafiću tvrde da nisu primetili ništa neobično, ali su potvrdili da je policija preuzela snimke sa njihovih sigurnosnih kamera.

Fotografije nestale devojčice Vanje šire se društvenim mrežama širom regiona. Informacije o njenom nestanku takođe su dostupne na platformi "Pronađi me", koja je deo evropske mreže "Amber Alert".

Ministarstvo unutrašnjih poslova u toj oblasti saopštilo je da se intenzivno radi na pronalaženju devojčice, sprovodeći detaljnu proveru svih njenih bliskih i daljih kontakata, kao i elektronskih uređaja, u nadi da će doći do informacija koje bi mogle voditi do njenog pronalaska.

- Osnovan je štab u Skoplju. Potpuno smo posvećeni pronalaženju devojčice. Takođe smo u stalnom kontaktu sa porodicom. Održan je niz razgovora sa bliskim ljudima i sa osobama za koje mislimo da je bila sa njima u kontaktu. Proveravaju se informacije, video materijali i preduzimaju se mere za rasvetljavanje slučaja - rekao je Toni Angelovski, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

U potragu za Vanjom uključili su se i građani, čak i članovi Lovačkog saveza.

Kako navode iz policije, Vanja je visoka 175 centimetara i teška 58 kilograma. Ima tamno braon kosu, braon oči, nosi fiksnu protezu i ima mladež na desnoj strani lica. U trenutku nestanka na sebi je imala plavu bluzu, crnu jaknu, crne farmerke sa bočnim džepovima, i bele patike sa braon prugama.

Devojčica je iz kuće izašla sa rancem, a kod sebe je imala iPhone. Ukoliko vidite negde ovu devojčicu, odmah pozovite MUP.

Njena majka je ranije rekla da Vanja nije bila žrtva maltretiranja.

Da je nema, saznala sam kad mi je razredna rekla da nije stigla u školu jer nije uobičajeno da ne ide u školu. Kada je dete bolesno to javimo razrednoj u grupi. Obično ide u školu sa sestrom, ali ona je propustila prvi čas i ostala kod kuće, a Vanja je otišla sama u školu - rekla je ranije Vanjina majka za makedonske medije.

Kazala je i da policija razmatra sve opcije.

- Soba je pretražena, pregledane su sve poruke, uzeli su i kompjuter, ništa nije pronađeno. Svi je tražimo, nigde je nema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading