"SUMNJAM DA JE OTETA"! Vanje nema već 5 dana, ceo region je na nogama: "Proverili smo joj društvene mreže..."

Autor:

Svet

01.12.2023

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitav region, uključujući Interpol, udružio se u naporima da pronađe 14-godišnju Vanju Gorčevsku iz Skoplja, koja je nestala 27. novembra dok je išla putem do škole

"SUMNJAM DA JE OTETA"! Vanje nema već 5 dana, ceo region je na nogama: "Proverili smo joj društvene mreže..."

Foto: Facebook

Zabrinutost javnosti u Severnoj Makedoniji posebno je naglašena jer je nestanak Vanje zabeležen u jednom od najprometnijih delova grada, u Debaru Malu.

Već peti dan nema traga Vanji, a informacije o njenom nestanku šire se putem medija i društvenih mreža širom regiona, uključujući i Srbiju. Policija je objavila njene slike i opis, aktivno istražujući sve moguće motive i razloge za njen nestanak.

Slike nestale Vanje su istaknute širom centra Skoplja kako bi se informisali prolaznici i podstakli da prijave bilo kakve informacije ukoliko ih imaju.

Poslednji signal njenog mobilnog telefona uhvaćen je u bulevaru Partizanska. 

Vanja je u ponedeljak u 7.20 krenula u školu, a već je bila nedostupna u 7.35.

Prema rečima njene mame Zorice, Vanja je bila dobro raspoložena pre odlaska iz kuće i nije se žalila ni na kakve probleme, kao i da nije prijavila nikkavo zlostavljanje, a da su im porodični odnosi bili skladni i da nemaju neprijatelje.

- Mislim da je oteta. Vanja je nasmejana napustila kuću, dala sam joj novac za doručak i otišla je u školu. Nastavnica mi je javila da nije došla na čas, mi smo u stalnoj komunikaciji sa njom, rekla sam joj da Vanja nije bolesna - rekla je majka.

Vanja ima nekoliko prijatelja, kaže majka, ne izlazi mnogo i učenik je 9. razreda.

- Proverili smo sve njene naloge na društvenim mrežama, imam sve njene pasvorde, nismo primetili ništa čudno. Vanja nije takva devojčica. Sumnjam da je oteta, neka mi Bog oprosti ako frešim. Da znam da je pobegla od kuće i da imam probleme sa njom, ne bih sigurno ovoliko paničila - dodala je majka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je reklo da je pokrenulo istragu odmah nakon prijave i da su obavljeni razgovori sa osobama bliskim devojčici, dok su kamere pregledane.

Fotografije Vanje Gorčevske se dele na društvenim mrežama širom regiona. Informacije o njenom nestanku objavljene su na platformi "Nađi me", koja je deo mreže Amber Alert u Evropi, javlja Telegraf.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading