SKANDAL TRESE BOSNU: Ginekolog optužen za seksualno uznemiravanje pacijentkinja, bio na čelu komisije za veštačku OPLODNJU

Autor:

Svet

23.11.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ginekolog Ermin Čehić razrešen je sa funkcije predsednika Komisije za biomedicinski potpomognutu oplodnju u Zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine zbog sumnje u seksualno uznemiravanje pacijentkinja tokom pregleda.

SKANDAL TRESE BOSNU:  Ginekolog optužen za seksualno uznemiravanje pacijentkinja, bio na čelu komisije za veštačku OPLODNJU

Foto: pixabay.com

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona najavilo je formiranje predmeta u vezi sa ovim slučajem. Više pacijentkinja optužilo je doktora Čehića za seksualno uznemiravanje tokom pregleda, prema izveštaju Al Džazire.

Nakon iskaza tri pacijentkinje, javilo se još pet žena koje tvrde da su doživele neprimerene postupke tokom lečenja neplodnosti kod doktora Čehića. On je, kako navode, postavljao sporne preglede kao uslov za odobravanje sredstava iz budžeta namenjenih biomedicinski potpomognutoj oplodnji, dok je istovremeno bio načelnik Odeljenja za humanu reprodukciju Kantonalne bolnice Zenica, prenosi Avaz.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading