SVE ŽENE PRAVE ISTU GREŠKU KAD ODU NA GINEKOLOŠKI PREGLED: Ne radite ovo ni po koju cenu!

Autor:

Lifestyle

22.11.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trema i potisnuti strah čine svoje, ali stručnjaci upozoravaju da jednu stvar dame ipak ne bi trebalo da rade kad zakorače u ordinaciju.

SVE ŽENE PRAVE ISTU GREŠKU KAD ODU NA GINEKOLOŠKI PREGLED: Ne radite ovo ni po koju cenu!

Foto: shutterstock

Pregled kod ginekologa

Iako bi ginekološki pregled trebalo da predstavlja rutinu za svaku ženu, najveći broj njih oseća veliku nelagodnost pre nego što kroči u ordinaciju. Trema, pa i potisnuti strah i ono večito pitanje „šta ako mi nađu nešto“ čine da se žene unervoze, a u takvim situacijama prvo na šta pomisle je odlazak u toalet. Nervozne zbog pregleda koji će uslediti neretko „zbrzaju posao“, pa im se veoma često dešava da delić toalet-papira završi tamo gde ne bi trebalo.

Ginekolog Danijela koja često deli savete na društvenoj mreži TikTok otkrila je da najveći broj njenih pacijentkinja stiže na pregled sa delovima toalet-papira „tamo dole“.

- Žene vole da pokažu da su besprekorno čiste, a onda se desi ono što ne očekuju. Da se razumemo, to ne smeta vašem doktoru, ali postoji jednostavniji način da se sredite kad završite posetu toaletu, a to je upotreba higijenskih maramica – rekla je Danijela u video-snimku koji je prikupio veliki broj pregleda.

Mnoge žene su podržale njen predlog.

- Uvek nosim maramice za bebe u tašni, za svaki slučaj. Drago mi je da nisam jedina osoba koja to čini.

- Upravo iz tog razloga nikada ne izlazim iz kuće bez vlažnih maramica, a posebno ne kad krenem na ginekološki pregled. Tako sam najsigurnija da se neću obrukati pred doktorkom.

- Vlažne maramice za bebe su finansijski pristupačne i odlične za brzinsko održavanje higijene pre ginekološkog pregleda – bili su neki od komentara koje su žene ostavljale ispod Danijelinog snimka.

Dakle, ukoliko vas obuzme trema pre pregleda i morate da odete u toalet, znate šta vam je činiti – zaboravite na toalet-papir i posegnite za vlažnom maramicom pre nego što obučete veš. Ginekolog će vam biti zahvalan na tome.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading