OD DONJEG VEŠA MOŽETE DOBITI INFEKCIJU! Ginekolog objašnjava posle koliko se zauvek baca, odgovor će vas iznenaditi

Autor: N.J.

Lifestyle

27.05.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko često je dovoljno često da se menja donji veš?

OD DONJEG VEŠA MOŽETE DOBITI INFEKCIJU! Ginekolog objašnjava posle koliko se zauvek baca, odgovor će vas iznenaditi

Foto: Shutterstock

Kompanija koja se bavi proizvodnjom luksuznog donjeg veša udružila se sa ginekologom i endokrinologom i istraživali su koliko često morate menjati veš. Kako su oni istakli do dva puta dnevno je idealno ako imate aktivan život, a jednom je neophodno da biste smanjili rizik od infekcija, posebno gljivičnih.

- Ređe promene mogu dovesti do nakupljanja vlage koja kod žena stvara predispoziciju za razvoj gljivica i iritacije kože.  Promene donjeg veša poželjnije su od nošenja postave ili uloška jer mogu izazvati dodatnu iritaciju i trljanje. Ređe menjanje donjeg veša može rezultirati nakupljanjem bakterija u neugodnim vaginalnim područjima, poput bakterijske vaginoze - kaže doktorka Nazem.

Foto: Printskrin

Crni donji veš

Određene okolnosti zahtevaju promenu stila donjeg rublja. Kao što na venčanju ne biste nosili donji veš sa debelim porubom, tako treba manjeti veš u zavisnosti od aktivnosti.

- Preporučuje se da nosite novi komplet veša pre spavanja ili nakon tuširanja, a ne isti par koji ste nosili ceo dan. Za vežbanje možete razmisliti o nošenju donjeg veša koje dobro pristaje i upija vlagu. I baš kao što možete promeniti svoju odeću za teretanu nakon dobrog vežbanja, svoj donji veš takođe treba promeniti - savetuje.

Takođe, ona preporučuje da menjate veš na svakih šest meseci, odnosno da kupujete novi. Isto, predlaže rezervni veš za prilike kao što je intenzivno vežbanje, uska odeća ili izlasci, rekla je doktorka za strane medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading