DA LI ZNATE KOLIKO ČESTO TREBA DA MENJATE GAĆICE? Stručnjak UPOZORIO, jer neki ih nisu promenili još od srednje škole!

Autor: M.O.

Lifestyle

20.11.2023

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenadićete se!

DA LI ZNATE KOLIKO ČESTO TREBA DA MENJATE GAĆICE? Stručnjak UPOZORIO, jer neki ih nisu promenili još od srednje škole!

Foto: Shutterstock

Devojka skida crni donji veš

Anketa o čestoj promeni i ulaganju u donji veš, koju je sprovela jedna korisnica TikToka, izazvala je polemike na društvenim mrežama.

Istraživanje je pokazalo da mnogi ljudi ne menjaju dovoljno često donji veš, što može dovesti do raznih zdravstvenih problema.

Republika

Foto: Shutterstock

 

Stručnjaci savetuju da bi veš trebalo da se menja bar jednom godišnje.

Ginekolog Čavon Momon Nelson tvrdi da ne postoji tačno pravilo po kome bi veš trebalo baciti nakon godinu dana, ali da je higijena svakako veoma važna.


U izveštaju se navodi da su mnogi korisnici ostavljali komentare u kojima su izjavljivali da se ne sećaju kad su poslednji put kupili novi donji veš i da godinama nose stare gaćice.

- Na fakultetu sam i još uvek nosim gaće iz 7. razreda - glasio je jedan od komentara. 

Ovo je šokantan podatak koji ukazuje na to da ljudi često zanemaruju promenu donjeg veša, pa čak i kada primete da je već pohaban.


Međutim, bilo je i korisnika koji su istakli da ipak kupuju nove gaćice, ali da zadržavaju i neke stare jer su kvalitetne i omiljene. Stručnjaci se slažu da je najvažnije da se donji veš pere u vrućoj vodi kako bi se uklonile sve bakterije. Takođe, navode da nije neophodno bacati stari veš, osim ako je u veoma lošem stanju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading