MARIJA JE POJELA SALATU, PA SAZNALA DA IMA SMRTONOSNU BOLEST: "Doktori nisu shvatali OZBILJNO, mislili smo da mi smeta GLUTEN!"

Autor: M.O.

Lifestyle

15.11.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nije ni slutio da je ona teško bolesna.

MARIJA JE POJELA SALATU, PA SAZNALA DA IMA SMRTONOSNU BOLEST: "Doktori nisu shvatali OZBILJNO, mislili smo da mi smeta GLUTEN!"

Foto: INSTAGRAM/printscreen/mariamenounos

Marija Menunos (45) podelila je svoje iskustvo o simptomima koji su se pojavili nakon konzumiranja salate, a koji su ukazivali na jedan od najopasnijih oblika raka.

Godine 2022, nakon što je osetila bol u stomaku, Marija Menunos, poznata sportistkinja, glumica i voditeljka, odlučila je da potraži medicinsku pomoć. Bol je nastao nakon što je pojela salatu sa "farro" pšenicom, poznatom kao "majka svih pšenica," koja se često koristi u salatama, kao doručak ili dodatak povrću. Ova namirnica je poznata po bogatstvu vlakana, gvožđa i proteina.

Republika

Foto: INSTAGRAM/printscreen/mariamenounos

Nakon pojedene salate je saznala za bolest

 

Tokom leta te godine, Menunos je osetila nadimanje i bol koji je opisala kao "eksploziju iznutra."

Lekari tada nisu ozbiljno shvatili njene simptome, što ju je navelo da potraži pomoć u drugoj bolnici. Tamo su je poslali na skeniranje, a rezultati su šokantno otkrili da boluje od jednog od najsmrtonosnijih oblika raka - raka pankreasa, i to u drugoj fazi.

 

 

- Ispočetka sam mislila da je problem u salati. Bila sam uverena da postajem netolerantna na gluten i da moj stomak nije dobro podnosio ovo - izjavila je Menunos, koja je svoje simptome otkrila tek nakon što su drugi pregledi bili bezuspešni. Prethodno su urađene endoskopija i kolonoskopija, ali ništa nije ukazivalo na zdravstveni problem, a pankreas su lekari opisivali kao "neupadljiv."

Simptomi su ipak perzistirali, s dijarejom kao dodatnom tegobom, a u januaru 2023. godine Menunos je tražila skeniranje celog tela. Tada je konačno stigla dijagnoza, a lekari su objasnili da su prethodni pregledi bili nejasni u poređenju sa skeniranjem celog tela.

Hitno je podvrgnuta operaciji u februaru 2023, tokom koje je tumor uspešno uklonjen, zajedno s delom pankreasa, dela slezine i 17 limfnih čvorova. Srećom, rak se nije proširio, te daljnje lečenje nije bilo potrebno. Menunos se sada oseća dobro, ali ostaje oprezna i prati simptome. Odlučila je da zabeleži sva potencijalno zabrinjavajuća osećanja kako bi pratila promene.

Na Instagramu je podelila fotografiju u bikiniju, osvrćući se na ožiljke od operacije.

- Razmišljam o operaciji koju sam imala ranije ove godine i zahvalna sam na snazi kojom me je Bog blagoslovio da prođem kroz ovo i, naravno, svim divnim ljudima koje je poslao da mi pomognu! Sada gledam ožiljke koje pažljivo štitim od sunca i smejem se - napisala je, dodajući da je njena ćerka "njen najbolji lek."

 

 

- Želim da budem naučena da je najvažnija stvar u njenom životu da bude zdrava, a onda može da postigne i radi sve što želi. Mislim da će moje sledeće poglavlje života biti najzdravije, jer sam bila primorana da zaista preispitam svoje zdravlje na tako dubok način. To je promenilo tok svega - zaključila je Marija Menunos.

Pored toga, stručnjaci ukazuju na izazove u dijagnostikovanju raka pankreasa, naglašavajući da se obično otkriva u kasnijim fazama, te apeluju na važnost podizanja svesti o simptomima i ranom otkrivanju ove ozbiljne bolesti. Dr Džuli Flešman, predsednica "Mreže za akciju protiv raka pankreasa," naglašava: "Veoma smo zahvalni Mariji i našim drugim pacijentima koji tako hrabro dele svoje priče kako bi podigli svest o važnosti ranog otkrivanja."

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading