SILOVAO UNUKU, POBEGAO IZ SUDA, ONI TVRDE DA NEMA OSNOVA ZA HAPŠENJE! Hrvatska locirala pa pustila osuđenog pedofila Ivicu Miškovića! SKANDALOZNO!

Autor:

Svet

21.11.2023

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Ivicom iz Kaknja, koji je pobegao iz zgrade Osnovnog suda 7. novembra u Banjaluci, nakon što mu je izrečena četvorogodišnja kazna zatvora za teško zlostavljanje devojčice, unuke njegove supruge, odmah je raspisana poternica, koja je ubrzo proširena i na Hrvatsku s obzirom na to da je on imao i hrvatsko državljanstvo.

SILOVAO UNUKU, POBEGAO IZ SUDA, ONI TVRDE DA NEMA OSNOVA ZA HAPŠENJE! Hrvatska locirala pa pustila osuđenog pedofila Ivicu Miškovića! SKANDALOZNO!

Foto: facebook

Ivica Mišković osuđeni pedofil koji je pobegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjaluci, uhapšen je juče u Hrvatskoj, ali je danas i pušten na slobodu, piše jutarnji hr..

Za Ivicom iz Kaknja, koji je pobegao iz zgrade Osnovnog suda 7. novembra u Banjaluci, nakon što mu je izrečena četvorogodišnja kazna zatvora za teško zlostavljanje devojčice, unuke njegove supruge, odmah je raspisana Interpolova poternica, koja je ubrzo proširena i na Hrvatsku s obzirom na to da je on imao i hrvatsko državljanstvo.

Pre nego se odvažio na beg, Mišković je napao pravosudnu policajku, a dvojica službenika sudske policije koji su za njega bili zaduženi, su suspendovana.

S obzirom da se potraga proširila na Hrvatsku i da je on lociran na ovoj teriroriji 16. i 17. novembra, Jutarnji je poslao pitanja hrvatskoj policiji šta se dešava sa osuđenim pedofilom i dobili su frapantan odgovor.

- Osoba koju navodite je locirana, međutim, nije bilo osnova za njeno dalje zadržavanje, odnosno hapšenje s obzirom da je osoba i hrvatski državljanin. Naime, prema odredbama Ustava Republike Hrvatske, hrvatski državljanin ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom Evropske unije. S obzirom na to da navedeni uslov u odnosu na navedenu osobu nije bio ispunjen, Interpol Zagreb uputio je Interpolu Sarajevo obaveštenje o protokolu koji je potrebno ispuniti putem nadležnih pravosudnih organa – rekli su nam zagrebačke policije koja čeka dalje poteze svojih sarajevskih kolega i bosanskog pravosuđa oko Miškovića.

Inače, šta je sve sa ovim čovekom prošla nesrećna devojčica, pričala je prošle godine njena majka. Između ostalog, tada je opisala da je primetila da nešto ne štima kada je Mišković, inače očuh devojčicinog oca, krenuo za malenom u sobu.

- Pošla sam do sobe, gurnula vrata i kako sam gurnula vrata da uđem, on je u tom momentu njoj bio iza leđa. Dete je sedilo na krevetu i gledalo u telefon. Istog je trena skočio i počeo mi govoriti kako mora ići. Nakon toga se na brzinu obukao i istrčao iz kuće.

- Detetu je vrat bio crven, brada joj se tresla i rekla mi je da mi mora nešto reći. A to je bilo da ju je terao da ona njega dira (...) skidao je sebe pa je skidao nju i da se to događalo svaki puta kad bi ju odveo iz kuće – ispričala je majka osmogodišnje žrtve.

Navodno joj se, kad ga je upitala kako je to mogao učiniti, nasmejao  u lice i rekao da dete laže. Iako je tada uspio pobeći preko granice u Hrvatsku pa onda dalje sve do Nemačke, na kraju je ipak izručen Bosni. Gde je otišao nakon što je pušten u Hrvatskoj pre sedam dana, nije poznato. Treba reći da je Mišković prijavljivan i za zlostavljanje dečaka.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading