KO JE MILOJKO SPAJIĆ? Novi premijer Crne Gore bio je ministar, a jedna stvar je posebno zanimljiva!

Autor:

Svet

31.10.2023

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutros je Skupština Crne Gore izglasala 44. vladu. Za izbor nove vlade glasalo je 46 poslanika, dok je 19 bilo protiv, i jedan poslanik se uzdržao. Predsednik nove vlade je Milojko Spajić, lider Pokreta Evropa sad (PES).

KO JE MILOJKO SPAJIĆ? Novi premijer Crne Gore bio je ministar, a jedna stvar je posebno zanimljiva!

Foto: YouTube/Printscreen

Milojko Spajić je inače rođen 1987. u Pljevljima i tamo je završio osnovnu školu i gimnaziju.

U njegovoj biografiji navodi se da je dobio stipendiju japanske vlade kroz program Monbukagakusho stipendije.

Prva godina njegovih studija odvijala se na Osaka Univerzitetu, a zatim je diplomirao Ekonometriju i kvantitativnu ekonomiju na Fakultetu ekonomskih nauka na Saitama Univerzitetu. Takođe je proveo jedan semestar na razmeni na Tsinghua, najpoznatijem tehničkom univerzitetu u Kini.

Milojko Spajić je završio magistarske studije kao stipendista u Francuskoj, na HEC Paris, koja se prema Financial Times-u smatra najboljom školom za finansije u Evropi. Nakon završenog školovanja, radio je u globalnim bankarskim kompanijama, Citi Bank i Goldman Sachs, u gradovima kao što su Tokio i Singapur.

Takođe je bio partner u jednom Venture Capital fondu u Singapuru.

Godine 2020. se vratio u Crnu Goru. Pored maternjeg jezika, vladaju i sa šest svetskih jezika. Kao neafilirovana ličnost, postao je član savetničkog tima za nosioca izborne liste "Za budućnost Crne Gore" i mandatara za sastav Vlade, Zdravka Krivokapića. Obavljao je funkciju ministra finansija i socijalnog staranja od decembra 2020. do aprila 2022. godine.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading