OBRAĆANJE ANDRIJE MANDIĆA U SKUPŠTINI: Do određenog cilja se može ići različitim putevima, Crna Gora ima budućnost

Autor:

Svet

30.10.2023

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sednici Skupštine Crne Gore, koja je u toku, trebalo bi da bude izabran predsednik parlamenta, a kandidat za tu poziciju je upravo Andrija Mandić

OBRAĆANJE ANDRIJE MANDIĆA U SKUPŠTINI: Do određenog cilja se može ići različitim putevima, Crna Gora ima budućnost

Foto: youtube.com/printscreen

Predsednik Nove srpske demokratije, jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore i kandidat za predsednika Skupštine Andrija Mandić kazao je da je sa mesta gde danas sedi v.d. predsednik DPS-a iste stvari koje je Živković danas spočitao Mandiću, on isto radio i Milu Đukanoviću.

- Citirao sam mu sve, od Podgoričke skupštine, šaha, šahovnice, komunističkoj prošlosti – sve ono što nema više veze sa ovim što vi pričate o evroatlantskim integracijama i EU. Vi ste dugo trajali jer ste govorili o budućnosti, a znate da to ipak nije bila budućnost koju ste želeli. To se urušilo 30. avgusta. Danas Crnoj Gori trebaju druge poruke. Nemojte ostajati zarobljenik prošlosti. Mi nemamo nikoga bližeg od jedni drugih - kazao je on.

U ovom teškom vremenu, tvrdi Mandić, kada je čitav svet na ivici najvećeg rata u istoriji, vidimo kako se kolebaju vojne sile.

- Vi ste lider najveće opozicione stranke i morate govoriti o budućnosti ove zemlje. Danas ću, ako kolege glasaju za mene, da pošaljem nove poruke koje su potrebne Crnoj Gori. U predsedničkoj kampanji sam rekao da žalim zbog mnogih teških reči. Nemojte da vam prođe 20 godina u opoziciji da žalite zbog onoga što ste sad izgovorili - kazao je on.

Pozvao je i da Živkovićev put bude različit od njegovih prethodnika.

- Savet Vam dajem, a Vi postupajte kako mislite. Ljudi očekuju da pošaljemo nove poruke Crnoj Gori - tvrdi on.

Tvrdi i da zbog njega nije zaplakala nijedna majka, ni albanska ni bošnjačka.

- Razmislite o nasleđu koje DPS nosi kao politička partija. Nasleđe 90ih upravo ograničava DPS što niko neće sa njima. Da smo sami osvojili 41 mandat u Skupštini, mogli bismo da razgovaramo o primeni našeg programa, vodeći računa i o drugoj strani. Napravili smo pošten sporazum sa političkim strankama koje su dobile više ili manje poverenja građana Crne Gore. Okupili se oko određenog programa. Odlučili smo se da zajednički radimo - kazao je on.

Tvrdi i da bolje poznaje srpski narod u Crnoj Gori od DPS-a i da zna šta može Srbin u Crnoj Gori da prihvati i da prati.

- Do određenog cilja se može ići različitim putevima. Oni znaju da mi nećemo nikoga da diskriminišemo. Ne želim da vređam kao što mene vređaju. Ne želim sve da citiram i da izvlačim stvari iz prošlosti o DPS-u. Pokušavam da na jedan miran način, obraćajući se građanima, da kažem da Crna Gora ima budućnost. Drugim putevima - kazao je on.

Podsetimo, na sednici Skupštine Crne Gore, koja je u toku, trebalo bi da bude izabran predsednik parlamenta, a kandidat za tu poziciju je upravo Andrija Mandić. Više od dva i po meseca od početka pregovora o 44. Vladi Crne Gore, mandatar Milojko Spajić je Skupštini dostavio program rada nove vlade i predlog za njen sastav. Moguće je da danas bude izabrana i nova vlada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading