PATRIJARH PORFIRIJE U PODGORICI: Sreo se sa Đukanovićem i Mandićem

Autor:

Vesti

15.10.2023

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije doputovao je juče u Crnu Goru, a dočekao ga je predsednik države Jakov Milatović.

PATRIJARH PORFIRIJE U PODGORICI: Sreo se sa Đukanovićem i Mandićem

Foto: Printscreen/Mitropolija.com

Lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić i funkcioner te partije i predsednik Odbora direktora Elektroprivrede Milutin Đukanović sreli su se danas sa srpskim patrijarhom Porfirijem koji boravi u Podgorici.

- Imao sam izuzetno zadovoljstvo da pozdravim patrijarha Porfirija - naveo je Đukanović na mreži X.

Patrijarh Porfirije u Podgorici prisustvuje svečanostima povodom proslave desetogodišnjice osvećenja hrama Hristovog Vaskresenja.

Podsetimo, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije doputovao je juče u Crnu Goru, a dočekao ga je predsednik države Jakov Milatović.

Na stotine vernika dočekalo je partrijaha srpskog Porfirija isped sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Okupljeni građani stigli su iz svih krajeva Crne Gore kako bi pozdravili starešinu Srpske pravoslavne crkve.

Foto: RINA

Vernici dočekali patrijarha Porfirija u Podgorici

Stigli smo iz Pljevalja, čekali smo da prođe i blokada puta od Nikšića do Podgorice, ništa nam nije bilo teško, kako bi dočeklali patrijarha Porfirija - rekao je Radovan.

Osim velikog broja verujućih građana, patrijarha je unutar sabornog hrama dočekao i sam vrh crnogorske političke scene.

Tu su Slaven Radunović potpredsednik NSD, Jole Vučurovic poslanik ZBCG, predsednik Opštine Berane Vuko Todorović, predsednici skupština opština Herceg Novi i Danilovgrad, Ivan Otović i Veljo Đoković, ministar zdravlja Dado Sćekić, predsednik Opštine Zeta, Mišo Asanović, predsednica podgoričkog parlamenta Jelena Borovinić Bojović i predsednik opštine Nikšić, Marko Kovačević - potvrđeno je za RINU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading