PATRIJARH PORFIRIJE U POSETI CRNOJ GORI, DOČEKAO GA JAKOV MILATOVIĆ: Predvodiće proslavu osvećenja sabornog hrama Hristovog vaskrsenja (FOTO)

Autor:

Vesti

14.10.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović upriličio je sastanak i ručak u čast patrijarha srpskog Porfirija.

PATRIJARH PORFIRIJE U POSETI CRNOJ GORI, DOČEKAO GA JAKOV MILATOVIĆ: Predvodiće proslavu osvećenja sabornog hrama Hristovog vaskrsenja (FOTO)

Foto: RINA

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije doputovao je u Crnu Goru, a dočekao je predsednik države Jakov Milatović.

Patrijarh će u tokom subote i nedelje predvoditi proslavu desetogodišnjice osvećenja sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

- Danas u 18 časova u podgoričkom sabornom hramu biće svečani doček patrijarha i desnice svetog Spiridona trimituntskog čudotvorca. U nedelju, 15. oktobra, u 9 časova patrijarh Porfirije će predvoditi svetu liturgiju, uz sasluženje više arhijereja SPC, kao i mitropolita Krfa, Paksona i Diapontijskih ostrva Nektarija - saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović upriličio je sastanak i ručak u čast patrijarha srpskog Porfirija koji boravi u Crnoj Gori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading