“NEČUVENA IZJAVA HRVATSKOG PREDSEDNIKA!”: Izraelci kipte od besa zbog Milanovića, evo šta su mu PORUČILI!

Autor:

Svet

15.10.2023

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravo niotkuda pokvarili su se odnosi dve države

“NEČUVENA IZJAVA HRVATSKOG PREDSEDNIKA!”: Izraelci kipte od besa zbog Milanovića, evo šta su mu PORUČILI!

Foto: Tanjug/HINA

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je Izrael posle napada na Gazu i plana da “počisti” taj grad od Hamasovaca “izgubio njegove simpatije”.

Milanović je to rekao nakon što je video da je izreaelska zastava postavljena u hrvatskom Ministarstvu inostranih poslova.

Ambasada Izraela šokirana je ovim komentarom Milanovića:

- Koja je zastava sledeća? U ovoj zemlji se zna kako se sa zastavama raspolaže, a to je bila reakcija ministra kad gledamo kontekst priče - idiotska. Nisam slučajno odabrao tu reč jer idiotizam ima više refleksija, to ne radiš naprosto - rekao je Milanović.

Predstavnici Izraela u Hrvatskoj izjavili su da izjava hrvatskog predsednika nikako nije na mestu.

- Nečuvena izjava hrvatskog predsednika negativno se ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika koje izražavaju saosećanje sa izraelskim narodom nakon stravičnih scena varvarskog terorističkog napada Hamasa koje su objavljene širom sveta - piše u saopštenju objavljenom na službenom profilu izraelske ambasade.

U odnosu na Milanovića, premijer Hrvatske Andrej Plenković dao je podršku Izraelu u teškim trenucima, što je ova država pozdravila.

- Zahvaljujemo se hrvatskom premijeru na rečima podrške Izraelu u pravednom ratu protiv terorističke organizacije Hamas, a zahvaljuje se i hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova na odluci da na ulazu u Ministarstvo istakne izraelsku zastavu u znak solidarnosti s izraelskim narodom u ovim teškim vremenima.

Na Milanovićeve kritike da je to idiotski potez resora spoljnih poslova odgovorio je ministar Gordan Grlić Radman koji taj resor vodi.

- Mislim da je predsednik Milanović doista neodgovorno postupio kad je izrazio da su njegove simpatije prema Izraelu prestale. Time je naštetio jako puno reputaciji i ugledu Hrvatske, budući da je ceo demokratski svet osudio taj napad na Izrael, vidimo da se on priklonio ruskom narativu, a i Komšićevom, prema tome nije slučajno taj trougao Milanović, Putin, Komšić - rekao je Radman, prenosi dnevnik.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tata

15.10.2023 10:59

Zapravo treba istaknuti i palestinsku i izraelsku zastavu zajedno jednu pored druge. Tamo uglavnom strada nedužan narod sa obe strane dok uniformisani divljaci sa obe strane vrše zločine. A mi dajemo podršku običnom narodu a ne vojskama.