DODIK UDARA RAMPU ŠMITU: Od sledeće nedelje neće mu biti dozvoljen ulazak u Republiku Srpsku!

Autor:

Svet

06.09.2023

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit od iduće nedelje neće moći da uđe u Republiku Srpsku.

DODIK UDARA RAMPU ŠMITU: Od sledeće nedelje neće mu biti dozvoljen ulazak u Republiku Srpsku!

Foto: TANJUG/J. Ilić, FOTO STA/ TAMINO PETELINSEK

 "Razmišlјam da zabranim ulazak Šmitu, što ću i učiniti. Videćemo kako će moći da uđe. Više neće dobijati pratnju. Kad saznamo da je ušao, biće izbačen iz Republike Srpske. Od iduće sedmice on neće moći da uđe u Republiku Srpsku. Eto, neka proba", rekao je Dodik za Federalnu televiziju, prenosi Srna.

Dodik je ocenio da je Šmit "došao da razvlasti RS" i da je Nemačka jasno odbacila podršku ovom entitetu. Govoreći o stranim sudijama, istakao je da ne odustaje od zahteva za odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, a da na formiranje višeg suda ne pristaje.

Dodik je istakao da Republika Srpska nije ukinula Ustavni sud BiH, već da je rekla da je to "prevara koja funkcioniše već decenijama, gde tri strane sudije i dva muslimana čine većinu, godinama donose antiustavne odluke i niko se ne osvrće na to", prenela je Srna. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading