BANJA LUKA ĆE ISPRAVITI NEPRAVDU KOJU JE POČINILO SARAJEVO! Stanivuković: Čine grubo prekrajanje istorije

Autor:

Svet

29.08.2023

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanivuković se oglasio na društvenoj mreži "X"

BANJA LUKA ĆE ISPRAVITI NEPRAVDU KOJU JE POČINILO SARAJEVO! Stanivuković: Čine grubo prekrajanje istorije

Foto: ATAImages

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković oglasio se na društvenoj mreži "X" rekavši da će Banja Luka ispraviti nepravdu koju je načinilo Sarajevo.

- Prisvajanjem srednjovekovnog srpskog vladara Tvrtka I Кotromanića gradonačelnica Sarajeva i njeni saradnici čine grubo prekrajanje istorije sa ciljem popunjavanja istorijskih rupa svog naroda i prikupljanja dnevno-politčkih poena dirajući u samu srž kralja Tvrtka, njegove borbe i vladavine! 

Tvrtko I Кotromanić je bio hrišćanski vladar, zvaničnom titulom kralj Srba Bosne, Primorja i Zapadnih strana krunisan po obredu Nemanjića u manastiru Mileševa nad moštima Svetog Save što je istorijska činjenica.

Nastavljajući praksu prekrajanja istorije putem spomenika, političko Sarajevo svesno izbacuje puni naziv titule kralja Tvrtka, te ne navodeći narod i ostale zemlje kojima je vladao svesno zbunjuje javnost u cilju političke propagande. 

Grad Banja Luka će još ove godine pokrenuti proces izgradnje spomenika banu Кulinu i kralju Tvrtku u cilju odbrane istine i zahvalnosti koju srpski narod gaji prema svojim vladarima srednjeg veka - napisao je Stanivuković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading