CRNOGORSKI SULTAN! Pogledajte imanje Đukanovića - uzurpirane državne parcele! Inspekcija naredila rušenje (VIDEO)

Autor:

Svet

05.04.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković potvrdio je za potrebe ovog istraživanja da je predsednik države nelegalno gradio objekte i uzurpirao državnu imovinu.

CRNOGORSKI SULTAN! Pogledajte imanje Đukanovića - uzurpirane državne parcele! Inspekcija naredila rušenje (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, YouTube/Printscreen

Odlazeći predsednik Crne Gore Milo Đukanović uzurpirao je dve parcele, koje su u vlasništvu države, i na njima sagradio zid visok nekoliko metra u mestu Kočani kod Nikšića.

To je zaključak istraživanja koje je sprovela Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije - LUPA.

Radi se o parcelama 1425/1 i 1425/3 KO Kočani, za koje je kao subjekt raspolaganja navedena Opština Nikšić.

U avgustu 2020. godine LUPA je objavila istraživanje u kojem je otkriveno da je Urbanističko-građevinska inspekcija čekala punih devet godina da predsednik države pokrene postupak legalizacije bespravno sagrađenih objekata u Nikšiću, kako ti objekti ne bi bili srušeni.

Uprava za katastar i državnu imovinu beleži da Đukanović u naselju Kočani u svom vlasništvu ima nelegalno sagrađenu „pomoćnu zgradu“ od 270 kvadrata i „porodičnu stambenu zgradu“ od 63 kvadrata.

Foto: Tanjug/AP, B92, Shutterstock

 

Predsednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković potvrdio je za potrebe ovog istraživanja da je predsednik države nelegalno gradio objekte i uzurpirao državnu imovinu.

- Činjenica da je predsednik države, gospodin Đukanović, nelegalno gradio objekte, pritom, saglasno informacijama koje imam, ne uputivši i ne dobivši niti jedan papir od nadležnih institucija i to bi definitivno bilo za rubriku verovali ili ne, da se ne radi o čoveku koji je poznat po tome što je kao predsednik države osnovao of-šor kompaniju. Da skandal bude veći, gospodin Đukanović je deo nelegalnih objekata izgradio na parcelama koje se nalaze u vlasništvu države Crne Gore sa pravom raspolaganja datim Opštini Nikšić. Naime, radi se o parcelama 1425/1 i 1425/3, prilikom čije uzurpacije se verovatno vodio principom državno - to je moje - kazao je Vuković.

Dodao je da “kao neko ko neiscrpno i isprazno ponavlja mantru o poštovanju zakona i propisa, a pritom se radi o, još par dana, prvom čoveku države, gospodin Đukanović po ko zna koji put prednjači u njihovom kršenju”.

 

 

Ne čudi ni ćutanje na kršenje niza propisa od strane predsednika države jer ne bi bio prvi put da su interesi partijskog šefa stavljeni ispred javnog interesa. Sve ovo dokazuje da je, pored ogromne štete koju je tokom više od 30 godina vladavine nanosio Crnoj Gori na svakom planu, istaknutom patrioti nije falilo energije i elana u nameri da otme i prisvoji svaki centimetar kvadratni i svaki evro cent od države. Podsetiću da je, donedavno, predsednik države govorio o „pašnjacima“ i „ruševinama“ koje poseduje u Kočanima, a ipak, istraživanja i argumenti LUPE i MANS-a, te dokumenta koja su stavljena javnosti na uvid ubedljivo demantuju njegove navode i dokazuju da je, i u ovom slučaju, gospodin Đukanović „zaobilazio“ istinu - rekao je Vuković.

Istakao je da veruje da niko nema pravo da bude naivan i začuđen podatkom da se divljom gradnjom i uzurpacijom državne imovine bavi predsednik države koji, da bi izbegao plaćanje poreza u zemlji kojom rukovodi, razvija of-šor biznise.

- Na kraju, uveren sam da će, od 2. aprila, Crna Gora dobiti novog predsednika a da će, u vremenu pred nama biti i novih, zanimljivih priloga rasvetljavanju „patriotskog“ delovanja pojedinaca i određenih struktura u trodecenijskom posrtanju Crne Gore - zaključio je Vuković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading