PRVI REZULTATI PREDSEDNIČKIH IZBORA U CRNOJ GORI! Jakov Milatović ubedljivo vodi!

Autor:

Svet

02.04.2023

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravo glasa u drugom krugu izbora za predsednika Crne Gore ima isti broj birača upisan u birački spisak, koji je zaključen 8. marta uoči prvog izbornog kruga - 542.154 građana.

PRVI REZULTATI PREDSEDNIČKIH IZBORA U CRNOJ GORI! Jakov Milatović ubedljivo vodi!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ/AP

Kandidat za predsednika Milo Đukanović osvojio je 39,2 odsto glasova, dok je Jakov Milatović osvojio 60,8 odsto glasova, pokazuju preliminarni rezultati na osnovu 31,2 odsto obrađenog uzorka, podaci su Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

 

 

Podsetimo, biračka mesta zatvorena su u 20 časova.

CDT je objavio da je u drugom krugu izbora glasalo 70,7 odsto birača, odnosno oko 383.300 građana.  CDT je saopštio da je izlaznost veća za 7,7 odsto u odnosu na prvi krug izbora 19. marta.

Pravo glasa u drugom krugu izbora za predsednika Crne Gore imao je isti broj birača upisan u birački spisak, koji je zaključen 8. marta uoči prvog izbornog kruga - 542.154 građana.

Mandat predsednika je pet godina.

Opredeljenjem između dva kandidata građani su birali između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Ako pobedi, Đukanoviću će ovo biti treći mandat na poziciji predsednika Crne Gore.

Kampanja uoči drugog izbornog kruga protekla je u nešto oštrijem tonu u odnosu na onu uoči prvog kruga, ali za razliku od prethodne u ovoj incidenata nema.

Obojica kandidata glasala su danas u Podgorici, a u svom obraćanju dotakli su se odnosa sa Srbijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading