ŠOLAKOVCI VAPE DA MILO OSTANE NA VLASTI: Posle Kurtija bacili se na promociju još jednog srpskog mrzitelja: ANGAŽOVAN VIDOJKOVIĆ!

Autor:

Vesti

30.03.2023

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Marko Vidojković u kolumni kaže da je Đukanović, čovek koji je decenijama unazad povezan sa kriminalnim strukturama, slamka spasa za Crnu Goru

ŠOLAKOVCI VAPE DA MILO OSTANE NA VLASTI: Posle Kurtija bacili se na promociju još jednog srpskog mrzitelja: ANGAŽOVAN VIDOJKOVIĆ!

Foto: Tanjug, Youtube-NOva S

Posle Aljbina Kurtija, premijera privremenih prištinskih institucija, mediji u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, bacili su se na promociju još jednog osvedočenog mrzitelja Srbije- Mila Đukanovića.

I ne samo to, Đukanović je godinama bio pod lupom italijanskih nadležnih organa zbog međunarodnog šverca cigareta, a Crna Gora je upravo u vreme njegove vladavine dobila epitet sigurne luke za kriminalce. Sve zajedno dovoljna preporuka da ga Šolakovci uzmu pod svoje okrilje.

Naime, Marko Vidojković, kolumnista lista Danas, u kolumni „Crna Goro, izvini" kaže da na predstojećim predsedničkim izborima (drugi krug) treba da se glasa za Mila Đukanovića, a ne Jakova Milatovića, jer je upravo Đukanović, pazi sad, slamka spasa građanske Crne Gore.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Jakov Milatović

Milatović je, dodaje, predstavnik Srba iz Crne Gore koji bi palili ljude drugih vera, boje kože...

- Evropa sad! je populistički kancer, a Milo Đukanović, kakav god bio, slamka je spasa građanskoj Crnoj Gori. Takozvani Srbi iz Crne Gore su totalno retrogradna snaga, koja bi palila ljude drugih vjera, boje kože ili seksualnog opredeljenja, da im može biti. Milatović je umiveni predstavnik tog korpusa. Tu ti nije sukob dva imena, no sukob dvije ideologije."- piše Vidojković. 

U kolumni dalje nabraja crtice iz Đukanovićeve biografije. 

- Milo Đukanović je otkačio Slobodana Miloševića, Milo Đukanović otkačio je Ruse, Milo Đukanović otkačio je Crnu Goru iz zajednice sa Srbijom, Milo Đukanović je više puta stisnuo petlju i pravio spektakularne i veoma rizične političke poteze. U poslednjem Utisku nedelje u kom sam gostovao, u jesen, 2012, Ante Tomić je rekao, parafraziram: „Ako se bira između lopova i fašista, uvijek treba birati lopove ' - napisao je Vidojković.

Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr

Jakov Milatović

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne, kaže u razgovoru za Srpski telegraf da je Vidojkovićeva kolumna sramota, te da ne može da veruje da postoje Srbi koji podržavaju Đukanovića. 

- Ti navodi su obična sramota, koja me ne iznenađuje s ozbirom da dolazi od jedne od perjanice takozvane druge Srbije, koja je decenijama unazad uvek bila na braniku antisrpskih interesa, a u ovom slučaju na strani Mila Đukanovića. Ja prosto ne mogu da verujem da postoje Srbi koji podržavaju Đukanovića koji je sve uradio proteklih 20 pa i 30 godina da uništi i rastera srpski narod u Crnoj Gori. To ipak više govori o Vidojkoviću, nego čak i o samom Đukanoviću i svima nama drugima. Ponoviću, obična sramota i neka se Vidojković stidi zbog svojih reči - ističe Dajković. 

Politički analitičar Dejan Miletić ocenjuje da je pomenuta kolumna izdajničkog narativa, jer ako je neko naštetio srpskom narodu, onda je to Milo Đukanović. 

- Đukanović je pretvorio Crnu Goru u narko kartel, govoriti o njegovom građanskom potencijal u je groteskno i to govori najviše o Vidojkoviću. On je ovim tekstom dodatno izgubio, ako je to moguće, kredibilitet. Kolumna je izdajničkog narativa- kaže Miletić. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading