MILO TRČI POČASNI KRUG? Evo ko je podržao Milatovića, a ko Đukanovića

Autor:

Svet

20.03.2023

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đukanović je u prvom krugu osvojio 35,2 odsto, dok je Milatović dobio podršku od 29,2 odsto glasova.

MILO TRČI POČASNI KRUG? Evo ko je podržao Milatovića, a ko Đukanovića

Foto: Printskrin: Youtube/IRF CG, Tanjug-International

Dan posle predsedničkih izbora Crna Gora je i dalje na istorijskoj prekretnici sa velikim izgledima da u drugom krugu, 2. aprila, pobedu odnese neka nova, potpuno drugačija politika od politike Mila Đukanovića, neprikosnovenog vladara tokom više od tri decenije.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

 

 

U drugi izborni krug, prema sinoć objavljenim procenama CeMI-ja i CDT-a, ušli su kandidat DPS Đukanović i Jakov Milatović, kandidat Pokreta Evropa sad, najmlađe političke opcije u osnovane juna prosle godine.

ĐUKANOVIĆ VODI, NAJAVIO POBEDU

Đukanović je osvojio  35,2 odsto podrške biračkog tela, odnosno oko 120.000 glasova, što je za 57.000 glasova manje u odnosu na izbore održane 2018. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Uprkos tome, Đukanović je u sinoćnjem obraćanju pripadnicima stranke, simpatizerima i novinarima rekao da je apsolutno uveren u svoju pobedu u drugom krugu, pa i svoje stranke na vanrednim parlamentarnim izborima koje je zakazao za 11. jun, ako oni tada budu održani.

Đukanović, do juče neprikosnoveni pobjednik svih predsjedničkih izbora u prvom krugu, osvojio je, prema preliminarnim rezultatima, nešto više od 123 hiljade glasova, gotovo 60 hiljada manje nego 2018.

PODRŠKA MILATOVIĆU VEĆA OD 60 ODSTO

Milatović je osvojio 29,2 odsto glasova birača i odmah sinoć je dobio podršku od protivkandidata iz Demokratskog fronta Andrije Mandića, lidera Demokrata Alekse Bečića i predsednika GP Ura Dritana Abazovića i drugih stranaka pobednica na parlamentarnim izborima koji su u Crnoj Gori održani 30. avgusta 2020. godine.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

 

 

Predsednički kandidati tih stranaka, naime, u zbiru su na predsedničkim izborima osvojili više od 60 odsto podrške građana koji su juče izašli na izbore. 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je danas da daje punu podršku kandidatu Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću u drugom krugu izbora za predsednika države, 2. aprila. U SNP-u navode da rezultati prvog kruga izbora za predsednika Crne Gore potvrđuju da su u Crnoj Gori "danas učvršćeni ideali velike pobede od 30. avgusta 2020. godine".

SDP UZDRŽANA

Kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković podnela je ostavku na mesto predsednice u toj partiji i istakla je da je tim činom preuzela odgovornost zbog izbornog rezultata.

Republika

Foto: youtube.com/cmdportal

 

 

Ona je čestitala Milu Đukanoviću na pobedi, ali nije odgovorila da li će ga i podržati u drugom krugu.

Poslanik te stranke Raško Konjević kazao je da time treba da se bave „Đukanović i Milatović“.

JODŽIR ZANEMEO

Sedmi kandidat koji je učestvovao na predsedničkim izborima je influenser Jovan Radulović, koji je prema uzorku CEMI-ja, osvojio 0,8 odsto glasova.

On se nije oglašavao po ovom pitanju.

MILATOVIĆ NAJAVIO MILOVU POLITIČKU PENZIJU

Milatović je u obraćanju novinarima nakon izbora rekao da je njegova pobeda u prvom izbornom krugu, pobeda svih koji su 30 godina nosili baklju slobode.

"Ovo je zajednička pobeda onih koji su prethodnih 30 godina bili diskriminisani, čija su deca trbuhom za kruhom otišla, koji su bili siromašni. Ovo je pobeda jednakije i pravednije Crne Gore", poručio je Milatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading