MILOVA POSLEDNJA PODVALA: Farsa pred drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori

Autor:

Svet

27.03.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Propali režim preko Pobjede poturio falsifikat da Beograd podržava Jakova Milatovića u kampanji

MILOVA POSLEDNJA PODVALA: Farsa pred drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović poslednjim trzajima pokušava da zadrži tron u Crnoj Gori i preko grbače Srbije nakupi glasove za drugi krug predsedničkih izbora. Njegova fabrika laži je preko svojih medija objavila falsifikovani dokument, koji je pripisala SNS, u kom piše da Đukanović ne sme da pobedi i da je zato u kampanji iz Srbije data podrška kandidatu DF Andriji Mandiću, Jakovu Milatoviću, koji je ušao u drugi krug.


ŠIRENJE LAŽI PREKO BIH


Crnogorski režim na zalasku na osnovu tih laži upućuje birače da je Đukanović jedina brana od "proboja Srba".


Falsifikovani non-pejper prva je kao pravi objavila podgorička Pobjeda, novina koja nije prestala da zastupa stavove i interese Đukanovića i DPS ni posle njihovog poraza na parlamentarnim izborima 2020. U tom papiru navodi se da je sprečavanje izborne pobede Mila Đukanovića strateški interes. Takođe, da je neophodno da se Mandić i Milatović podrže kroz partije koje su protiv Đukanovića i uz prisutnost u medijima istaknutih pojedinaca srpske društvene i kulturne zajednice u Crnoj Gori i uz snažnu podršku SPC.


U Pobjedinom papiru navodi se da Mandić važi za bliskog čoveka Beogradu, ali da su naprednjaci sve vreme sedeli na dve stolice, pa su podršku obezbeđivali i Milatoviću.


- Taktika Beograda je bila da se formalno podrži Mandić, zbog politike koju vodi Vučić kao predsednik svih Srba u regionu kojima je matica Srbija, a da se podrškom Milatoviću kao umerenijem prosrpskom kandidatu stvore uslovi za konačnu pobedu nad Đukanovićem - navodi se u Pobjedinom tekstu sa zaključkom da je od početka favorizovan Milatović, pa su se glasovi DF prelili kod njega.


Tekst iz Pobjede odmah je preuzeo portal iz BiH Istraga.ba, poznat po tome što je objavio tekst u kom je otkrio poverljive detalje o poseti Republici Srpskoj sina predsednika Srbije Danila Vučića, čime su mu ugrozili bezbednost.


RASPAD MAŠINERIJE DPS


- Ovo je poslednji trzaj raspadnute mašinerije Mila Đukanovića - kaže predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković za Srpski telegraf.
On ukazuje da Đukanović i DPS ne odustaju od antisrpskog stava i delovanja, na kojima počivaju već 20 godina.


- Umesto da je nešto naučio iz poraza u poslednje tri godine, Đukanović nastavlja da insistira na sejanju mržnje, stvaranju podela i optuživanja zvaničnog Beograda, pa i samog predsednika Aleksandra Vučića za svaki svoj lični neuspeh i frustraciju. Siguran sam da se Srbija ni Vučić niti neko iz SNS nije umešao na bilo koji način u izbore u Crnoj Gori. A to što naši ljudi iz Beograda i Crne Gore doživljavaju jedni druge kao braću nije krivično delo, nego plod istorijske ljubavi jednog istog naroda - kaže Dajković.


"Velika Srbija" opet bauk


Đukanović je na izbornoj tribini u Sutomoru poručio da se na ovim izborima odlučuje da li će Crna Gora da bude pokrajina "velike Srbije" ili će nastaviti da se dalje razvija kao uređena evropska država.


- Vojislav Šešelj i organizacije Crnogoraca u Beogradu podržavaju Jakova Milatovića, kao što su se 2006. nudili da, umesto građana, odlučuju hoće li Crna Gora biti nezavisna - rekao je Đukanović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading