NOVA REAKCIJA KREMLJA NA HAPŠENJE! Peskov: Predsednik nastavlja da radi

Autor: Republika

Svet

20.03.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dimitrij Peskov je rekao da je mnogo otvorenih neprijateljskih manifestacija protiv Rusije i njenog predsednika u svetu.

NOVA REAKCIJA KREMLJA NA HAPŠENJE! Peskov: Predsednik nastavlja da radi

Foto: Tanjug/AP

Kremlj nastavlja sa svojim radom iako se sprovode neprijateljske manifestacije protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, kao što je izdavanje naloga za njegovo hapšenje od strane Međunarodnog krivičnog suda (MKS), izjavio je pres-sekretar šefa ruske države Dmitrij Peskov.

- Mi ovo prihvatamo opušteno. Sve pažljivo pratimo i nastavljamo da radimo. Predsednik nastavlja da radi - rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje kako je predsednik Rusije reagovao na odluku MKS, prenosi Interfaks.

Foto: Tanjug/AP

 

Dimitrij Peskov je rekao da je mnogo, "otvorenih neprijateljskih manifestacija protiv Rusije i njenog predsednika u svetu" i da, "ako se svaka od njih uzme k srcu, ništa dobro neće biti od toga“.

Pretpretresno veće MKS izdalo je naloge za hapšenje ruskog predsednika Putina i ombudsmana za decu Marije Lvove-Belove, a kako je saopšteno, odluka je doneta u okviru istrage slučaja o „nezakonitoj deportaciji dece iz delova Ukrajine koje je okupirala Rusija”.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da odluke Međunarodnog suda u Hagu nemaju pravnu snagu za Rusiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading