RUSIJA ĆE NAPASTI BiH! Juščenko: Oni koji su započeli ovaj rat moraju da završe iza rešetaka

Autor: Republika

Svet

19.03.2023

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juščenko kaže da su tvrdnje ruskog predsednika Vladimira Putina o razlozima napada na Ukrajinu zbog navodne pretnje bezbednosti granica Rusije potpune besmislene.

RUSIJA ĆE NAPASTI BiH! Juščenko: Oni koji su započeli ovaj rat moraju da završe iza rešetaka

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Bivši ukrajinski predsednik Viktor Juščenko upozorio je da Rusija neće zaustaviti svoju ekspanzionističku politiku, već da će nastaviti da napada druge zemlje, poput Bosne i Hercegovine, "ako se sada ne zaustavi ruska agresija na Ukrajinu".

- Ako Ukrajina ne zaustavi Rusiju, sad ste vi (BiH) sledeći - kazao je Juščenko koji je objavila bosanskohercegovačka agencija Fena.

Foto: Tanjug/AP

 

Juščenko je bio predsednik Ukrajine od 2005. do 2010. godine nakon što je predvodio "narandžastu revoluciju" koja je dovela do svrgavanja režima bliskog Moskvi. 

Preživeo je trovanje dioksinom

Bio je otrovan dioksinom, a istraga je potvrdila indicije o umešanosti Rusije u pokušaj ubistva ovog političara koji je otvoreno zagovarao prozapadnu političku orijentaciju i bio zagovornik približavanja Ukrajine članstvu u NATO-u. 

Juščenko kaže da su tvrdnje ruskog predsednika Vladimira Putina o razlozima napada na Ukrajinu zbog navodne pretnje bezbednosti granica Rusije potpune besmislice i ističe da je Ukrajina kroz celu istoriju kad god je poželela da bude nezavisna država postajala bi meta ruskih agresivnih namera. 

Oni koji su započeli ovaj rat moraju da završe iza rešetaka

Pozive da se rat u Ukrajini okonča tako što bi se započeli pregovori sa Rusijom uz priznanje okupacije delova ukrajinskog teritorija nazvao je potpuno neprihvatljivim, kao da pregovarate u i ono vreme sa Hitlerom, to je bilo nemoguće i 1942. ili 1943. godine. 

Foto: www.profimedia.rs

 

- Mir se može postići na dva načina - ili ste pobednici ili kapitulirate. Birajte - kazao je bivši ukrajinski predsednik.

Juščenko snažno podržava krivični progon odgovornih za ratne zločine u Ukrajini.

- Oni koji su započeli ovaj rat moraju završiti iza rešetaka. Ne želimo izdati 15 miliona Ukrajinaca koji su raseljeni zbog ovog rata - kazao je Juščenko. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Marina

19.03.2023 17:55

Da Viktore vi ste ga započeli i tamo ćete završiti. Na smetlištu istorije. A pre toga ćemo svi spoznati šta je pakao na zemlji upravo zbog tebe i takvih kao što si ti sotonjaro

B. B.

19.03.2023 18:03

Pa Juščenko pušku u ruke i pobedi. Nemoj pričati iz zaklona.