IVO SANADER OSLOBOĐEN KRIVICE ZA AFERU HIPO!

Autor:

Svet

12.10.2022

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivo Sanader, bivši hrvatski premijer, oslobođen je krivice za ratno profiterstvo u aferi Hipo.

IVO SANADER OSLOBOĐEN KRIVICE ZA AFERU HIPO!

Foto: Tanjug/ D. BANDIĆ

Ivo Sanader

Nakon što je Vrhovni sud ukinuo osuđujuću presudu od dve i po godine zatvora za ratno profiterstvo u aferi Hipo, u ponovljenom suđenju na Županijskom sudu u Zagrebu bivši premijer Ivo Sanader danas se suočio s novim nepravosnažnom presudom, a tročlano sudsko veće oslobodilo ga je krivice, prenose Novosti.

Protiv Sanadera se vodilo pet postupaka a ovo mu je druga oslobađajuća presuda.

Sanader se optužnicom tereti da je krajem 1994. i početkom 1995. kao zamenik ministra spoljnih poslova uzeo proviziju od 3,6 miliona kuna nakon što je austrijska Hypo banka odobrila Hrvatskoj kredit za kupovinu zgrada diplomatskih predstavništava.

Kako se radilo o vremenu u kojem je Jugoslavija bila u ratu, Sanader je optužen i da je ratni profiter. Time je Sanader, po tvrdnjama tužilaštva, u ratom uslovljenom teškom finansijskom i ekonomskom stanju ostvario protivpravnu imovinsku korist koja je “nesrazmerna s ugroženim temeljnim vrednostima države i društvene zajednice i državnih interesa”. Sanader je od početka negirao krivicu, piše Alo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading