Urinirali po spomeniku sa imenima srpskih vojnika: VANDALI U TIRANI ČEKIĆEM OŠTETILI POSVETU NAŠIM JUNACIMA! (VIDEO)

Autor:

Svet

25.09.2022

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznati vandali oskrnavili su spomenik na groblju u Tirani, koji je podignut u čast poginulim srpskim vojnicima u balkanskim i Prvom svetskom ratu.

Urinirali po spomeniku sa imenima srpskih vojnika: VANDALI U TIRANI ČEKIĆEM OŠTETILI POSVETU NAŠIM JUNACIMA! (VIDEO)

Foto: youtube.com/Kosovo Online

Za sada nepoznati počinioci, urinirali su i čekićem oštetili nadgrobni spomenik gde su urezana imena 63 identifikovana borca, a snimak nedela su okačili na društvene mreže.

Vojnici koji su sahranjeni tu pripadaju Drugom pešadijskom bataljonu Moravske brigade i potiču iz srpskih gradova Šumadije.

Na snimku na kome se vidi kako nepoznati vandali čekićem udaraju po spomeniku prikazan je i papir s natpisom "Leon Mola sa mačkama iz Mirdite.

U opisu videa piše "Rušenje memorijala srpskih vojnika u Tirani."

Polomljen je jedan krak krsta na spomeniku na kome stoji ploča sa imenima 77 boraca poginulih 1912-1913. godine u Balkanskim ratovima. Slova na ploči su vidno oštećena udarcima čvrstim predmetom a u samom mermeru vidna su udubljenja.

Na spomeniku ispod stoji natpis "i još 322 srpska ratnika koji su poginuli u ratu 1916. godine sahranjeni su ovde na Svetog Iliju 1938. godine, prenosi Kurir.

Spomenik poginulim Šumadincima Takovcima u Tirani, podigli su drugovi Drugog bataljona prekopbrojnog pešadijskog puka Moravske brigade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading