Da li će ubica psihopate sa Cetinja odgovarati: Evo šta kaže crnogorski Krivični zakon!

Autor:

Svet

13.08.2022

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nenad Neno Kaluđerović, Cetinjanin koji je sprečio da broj žrtava juče bude veći neće odgovarati jer je postupao u stanju krajnje nužde, pa ubistvo ubice u ovom slučaju nije krivično delo.

Da li će ubica psihopate sa Cetinja odgovarati: Evo šta kaže crnogorski Krivični zakon!

Foto: Tanjug/AP/Printskrin/Instagram/socijaldemokratecrnegore/pg_forass

Nenad Kaluđerović je juče likvidirao svog sugrađanina Vuka Borilovića i tako ga sprečio da u krvavom pohodu na Cetinju ubije više od deset ljudi.

Iako je Kaluđerović počinio ubistvo, prema krivičnom zakonu Crne Gore on neće odgovarati za ovo delo jer je učinjeno u krajnjoj nuždi.

U krivičnom zakonu Crne Gore u članu 11 stoji da krajnja nužda nije krivično delo, odnosno delo koje je učinjeno u krajnjoj nuždi.

U istom članu stoji da krajnja nužda postoji kada je delo učinjeno radi toga da učinilac otkloni od svog dobra ili dobra drugoga istovremenu ili neposredno predstojeću neskrivljenu opasnost koja se na drugi način nije mogla otkloniti, a pri tom učinjeno zlo nije veće od zla koje je pretilo.

POBIO KOMŠIJI PORODICI PA GA POZVAO

Podsećamo, tragediji je prethodio porodični sukob, nakon čega je napadač nasumice pucao na prolaznike na ulici. Prema nezvaničnim saznanjima, napadač je pucao i na decu, koja su bezuspešno pokušala da se sakriju od ubice.

Navodno je posle ubistva komšinice pozvao njenog supruga da mu saopšti da ju je usmrtio!

Foto: Tanjug/AP/Printskrin/Instagram/socijaldemokratecrnegore/pixabay.com

 

 

U cetinjskoj bolnici hospitalizovane su dve ranjene osobe, dok je četvoro ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici. Iz Urgentnog centra KCCG su za TVCG kazali da je jedan muškarac primljen sa najtežim povredama glave i grudnog koša. Tri pacijenta su hitno morala u operacionu salu i te povrede su prilično ozbiljne.

Vuk Borilović rođen je 21. 11. 1988. godine na Cetinju. Osnovnu školu završio na Cetinju, a Srednju brodo-mašinsku u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje dece. Povodom nezapamćene tragedije na Cetinju Vlada Crne Gore je proglasila trodnevnu žalost.

JUNAČE, CELA CRNA GORA JE UZ TEBE!

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija čoveka koji je, pokušavajući da obuzda Borilovića, pucao u njega i ubio ga. Ispod fotografije nižu se poruke podrške čoveku koji je “spasao Cetinje od demona”.

Foto: Instagram/printscreen

 

 

- Čovjek koji je očistio cetinjiske ulice od demona! Heroj, junak! Spasio si nekoliko života danas! Ta ulica da dobije ime po tebi! Zatvor nije za tebe jer se ti nijesi ogriješio o zakonu, ti si branio, sačuvao veliki broj svojih komšija, kumova, prijatelja, živ bio 100 god. Neno, uz tebe je cijela Crna Gora u ovim teškim trenucima!

- Tužno je bilo šta reći, ali tebi čoveče bog neka te čuva za tebe je sloboda orden hrabrosti jer si spasio goreg čina.

- Zlo činiti od zla se braneći, tu zločinstva nema nikakvog.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sudbina

13.08.2022 13:44

Član 11. koji oslobađa od krivice, ubijeno 11 ljudi, ubica rođen u 11 mesecu 1988. Broj 11 svuda....