PESKOV O SASTANKU DVA LIDERA: Sada nema razgovora, vojna operacija se nastavlja dok se ne ostvareni zacrtani ciljevi

Autor:

Svet

08.08.2022

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da još uvek ne postoje neophodni preduslovi za sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog Volodimira Zelenskog kao i da se trenutno između Moskve i Kijeva ne vode razgovori.

PESKOV O SASTANKU DVA LIDERA: Sada nema razgovora, vojna operacija se nastavlja dok se ne ostvareni zacrtani ciljevi

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

"Ukrajinska delegacija pregovarača je, da tako kažem, nestala sa radarskih ekrana. Sada nema razgovora. Specijalna vojna operacija se nastavlja i trajaće sve dok se ne ostvare zacrtani ciljevi", poručio je Peskov, prenosi agencija TASS.

Kako je rekao portparol Kremlja, sastanak između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog mogao bi da bude održan tek nakon što pregovarači dve zemlje završe svoj "domaći zadatak", a preduslovi za razgovore na najvišem nivou trenutno ne postoje.

"Što se tiče sastanka na najvišem nivou između predsednika Putina i njegovog ukrajinskog kolege Zelenskog, on bi mogao da se održi tek nakon što pregovarači završe svoj domaći zadatak", rekao je Peskov napominjući da to još nije učinjeno tako da još uvek ne postoje neophodni preduslovi za sastanak.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 


Peskov je to rekao komentarišući predlog turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da se ugovore pregovori Putina i Zelenskog.

Takođe, kako je dodao, turski predsednik je više puta nudio pomoć u rešavanju situacije oko Ukrajine i nastavlja to da čini.

"Znate da je predsednik Erdogan više puta nudio svoje usluge i ulagao napore da pokrene mirovni proces. Znamo da je njegova uloga u organizovanju veoma, veoma dobrih uslova za nekoliko rundi razgovora između ruske i ukrajinske delegacije bila prilično velika. I predsednik takođe nastavlja da ulaže napore da pomogne takvom procesu", rekao je Peskov, komentarišući rezultate Erdoganovih razgovora u Sočiju sa ruskim predsednikom Putinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading