TO BI BILA OKUPACIJA: Dodik prokomentarisao potencijalno raspoređivanje NATO misije u Bosni i Hercegovini

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.08.2022

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovio je da je BiH stabilna i mirna.

TO BI BILA OKUPACIJA: Dodik prokomentarisao potencijalno raspoređivanje NATO misije u Bosni i Hercegovini

Foto: RTS/printscreen

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je grupa američkih senatora nepotrebno podigla tenzije inicijativom o zakonu koji bi omogućio raspoređivanje NATO misije u BiH ukoliko Rusija blokira nastavak mandata EUFOR-a u novembru ove godine.

Upitan da prokomentariše inicijativu senatora da Amerika iskoristi svoj uticaj u NATO da ohrabri planiranje i podršku međunarodnih vojnih snaga za održavanje i sigurnog okruženja u BiH, posebno ako Rusija blokira nastavak misije EUFOR-a na sednici Saveta bezbednosti UN, te da se ojača štab NATO u Sarajevu, Dodik je rekao za Srnu da niko nije osporio mandat EUFOR-a zbog čega tu inicijativu smatra klasičnim primerom okupacije suverene zemlje.

Dodik je ponovio da je BiH stabilna i mirna.

- Što se tiče unutrašnjih nemira i ugrožavanja bezbednosti, BiH je u tom pogledu stabilna. Politika Republike Srpske je jasna - mir i vojna neutralnost - poručio je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading