RUSI POKLOPILI MAKEDONCE JEDNOM IZJAVOM - ovo su im poručili!

Autor:

Svet

12.07.2022

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Severne Makedonije je za grčke novine 10. jula rekao da Moskva proizvodi najozbiljnije hibridne pretnje na Balkanu

RUSI POKLOPILI MAKEDONCE JEDNOM IZJAVOM - ovo su im poručili!

Foto: youtube.com/printscreen

Ruska ambasada Skoplju odbacila je optužbe predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog o navodnoj umešanosti Rusije u unutrašnje stvari njegove zemlje i na Balkanu.

- Odbacujemo optužbe koje se iznose na račun naše zemlje, Rusija se nije mešala, ne meša se i ne namerava da se meša u unutrašnje stvari bilo koje zemlje, uključujući i Severnu Makedoniju. To je u suprotnosti sa samom filozofijom ruske spoljne politike - navedeno je u saopštenju na sajtu ambasade.

U saopštenju, ruska ambasada istakla je da je poznato da pokušaji mešanja u unutrašnje stvari neke zemlje "nikada ne donose željeni efekat i na kraju diskredituju one koji pribegavaju takvim metodama".

Iz ruske ambasade u Skoplju dodaju da su sa pažnjom pratili izjave Pendarovskog u intervjuima za makedonsku kablovsku Televiziju 21 i grčke novine Etnos što se tiče delovanja Rusije u Severnoj Makedoniji i regionu Balkana u celini.

Predsednik Severne Makedonije je za grčke novine 10. jula rekao da Moskva proizvodi najozbiljnije hibridne pretnje na Balkanu, a za TV21 dva danja ranije da ima informacije da Rusija zloupotrebljava proteste u Skoplju zbog francuskog predloga, ali i da su ubačeni ljudi iz susednih zemalja da isprovociraju incidente, prenosi Espreso. 

- Poštujemo svaki izbor makedonskog naroda, spremni smo da nastavimo da gradimo našu saradnju upravo na ovom temelju, na međusobnom poštovanju i ravnopravnosti - ističe se u saopštenju ambasade Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading