ZAKRŽLJALI POLUSVETE, KLOŠARU DRITANE ABAZOVIĆU! Sarajevski glumac izgoreo od besa, drvlje i kamenje na crnogorskog premijera! SVE JE POČELO ZBOG JEDNE REČENICE!

Autor:

Svet

12.07.2022

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Emir Hadžihafizbegović brutalno je izvređao crnogorskog premijera Dritana Abazovića.

ZAKRŽLJALI POLUSVETE, KLOŠARU DRITANE ABAZOVIĆU! Sarajevski glumac izgoreo od besa, drvlje i kamenje na crnogorskog premijera! SVE JE POČELO ZBOG JEDNE REČENICE!

Foto: estock/pritnscreen

Govor Dritana Abazovića na obeležavanju dvadesetsedme godišnjice navodnog genocida u Srebrenici izazvao je žestoke reakcije u regionu.

Jedan od onih koji je najdrastičnije reagovao na Abazovićev govor, tačnije na jednu rečenicu, je glumac Hadžihafizbegović.

- Bitango, nesorto, smetljaru, mrcino i klošaru Dritane Abazoviću. Mali od kužine fašističke politike. Dobro si danas u Srebrenici smišljeno i namerno ranio Bošnjake svojim monstruoznim govorom. Gori samo od tebe su oni koji su te pustili da nakon onakve blasfemije i džubraluka od govora nad mezarima počinjenog genocida nad Bošnjacima, dođeš do Srebreničkog kamena bola i tu poližiš cveće. Duboko verujem da ćeš vrlo brzo biti proglašen personom non grata u Bosni i Hercegovini. Da Bog da te stigla suza svake srebreničke majke. Ti si zakržljala psihologija i polusvet kakvi su ti i nalogodavci iz Beograda.Vrati dipolomu sarajevskom Univerzitetu žoharu mali. I izrode. Odlaziš u istoriju kao ozbiljan š****" - napisao je glumac na Fejsbuku.

Rečenica koja je izazvala Hadžihafizbegovićev gnev glasi:

- Genocid nije počinjen nad Bošnjacima nego nad ljudima i nisu ga počinile vojske nego politike. 

 

 

Nešto kasnije, Abazović se izvinio majkama Srebrenice.

- Oprostite, Majke Srebrenice na nejasno izrečenoj misli. Poznato je da svako djelo zavisi od svog cilja. Moj cilj je mir. Genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici da se nikad nikome ne ponovi - napisao je Abazović na Twitteru.

 

Čanak napustio salu

Obeležavanju godišnjice navodnog genocida u Potočarima prisustovala je i delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa Nenadom Čankom.

Oni su, kako je Čanak napisao na Tviteru, napistili salu posle kada je Abazović izašao na binu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading