ABAZOVIĆ PORUČIO: Temeljni ugovor sutra na dnevnom redu Vlade!

Autor:

Svet

07.07.2022

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski premijer Dritan Abazović poručio je da će se Temeljni ugovor sutra naći na dnevnom redu Vlade i dodao da ne vidi potrebu za odlaganjem glasanja.

ABAZOVIĆ PORUČIO: Temeljni ugovor sutra na dnevnom redu Vlade!

Foto: Tanjug/AP

- Temeljni ugovor za građane Crne Gore nije najprioritetnija stvar, niti je najvažnije pitanje. Ako mislimo da Crnu Goru guramo ka Evropskoj uniji onda ne treba da je polarizujemo - rekao je Abazović za Dnevnik RTCG.

Kako je naveo, Temeljni ugovor je "jedna redovna aktivnost Vlade", koja će se sutra naći na dnevnom redu.

Foto: Tanjug/R. Prelić

Dritan Abazović i patrijarh Porfirije

- Bila je danas na Komisiji za politički sistem i ne vidim nikakav problem da u jednoj demokratskoj atmosferi svi ministri iskažu šta misle o tom pitanju. Ponećemo se odgovorno. Premijer će odlučiti da li će se glasati sutra ili će eventualno, ukoliko budu odsutni neki ministri, to završiti na nekoj elektronskoj sednici - istakao je Abazović.

Abazović je poručio građanima da Temeljni ugovor nije nikakvo stvaranje države u državi.

Kaže i da je Temeljni ugovor samo u Crnoj Gori tema, te objašnjava da odnosi verske zajednice i države postoje u svim drugim uređenim državama i da će tako i Crna Gora isto pravo dati svim verskim zajednicama koje su registrovane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading