MEDOJEVIĆ TVRDI: Za političku krizu u Crnoj Gori jedino rešenje - IZBORI!

Autor:

Svet

10.07.2022

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević pozvao je večeras na održavanje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, nakon što je Predsedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) odlučilo da uskrati podršku vladi.

MEDOJEVIĆ TVRDI: Za političku krizu u Crnoj Gori jedino rešenje - IZBORI!

Foto: TV Pink/printscreen

Nebojša Medojević je rekao da su izbori jedino legitimno rešenje kada jedna vlada izgubi podršku većine koja ju je izabrala, prenosi RTCG.

- Nije u skladu sa evropskim standardima niti praksom razvijenih demokratskih zemalja da se nakon izbora menjaju parlmentarne većine i formiraju nekakve nakaradne ad hok veštačke većine - rekao je Medojević.

Foto: Printscreen

Nebojša Medojević

On je rekao da kada je 42. Vlada bivšeg premijera Zdravka Krivokapića izgubila podšku većine koja je izabrala i izglasala tu Vladu, "jedino održivo, ispravno i demokratsko rešenje je bilo skraćenje mandata saziva Skupštine i zakazivanje vanrednih parlamentarnih izbora".

Medojević je ocenio da je DPS ušao u, kako je naveo, "politički hazard sa Abazovićem, verujući u njegov politički i ljudski integritet i reč koju im je dao".

Danak neiskustvu

- DPS je pokušao da stvaranjem nove neprincipijelne, nelegitimne i protivustavne većine, iza koje ne stoji izborna volja građana, formira 43. Vladu politickim inženjeringom, korumpiranjem delova parlamentarne većine (URA i SNP) kako bi neutralisao političku volju ubedljive većine građana iskazanu na izborima 30.8.2020 - rekao je lider PzP-a i ocenio da je to "danak neiskustvu".

Foto: Tanjug/AP

Dritan Abazović

On je rekao da je DPS u želji da politički ošteti Demokratski front i spreči neophodne sistemske promene i demontažu "bolesnog lopovskog sistema" prihvatio Abazovića kao spasonosno rešenje.

Medojević je Abazovića nazvao "lažovom i prevarantom" koji "ne zna ni šta znači integritet", prenosi Alo. 

- Izbori, ako smo za Crnu Goru. Izbori, ako smo za Evropu. Izbori ako smo za poštovanje narodne volje - zaključio je Medojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading