POVRATAK KRIVOKAPIĆA NA VLAST OŽIVEĆE POLITIKU DISKRIMINACIJA I PROGONA SRBA!

Autor:

Svet

07.05.2022

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovan Vučinović, poslanik crnogorskog Demokratskog fronta izjavio da će Krivokapić iskoristiti prvu priliku da pokaže da će spoljna politika Crne Gore biti usmerena ka konfrontaciji sa Srbijom i srpskim narodom.

POVRATAK KRIVOKAPIĆA NA VLAST OŽIVEĆE POLITIKU DISKRIMINACIJA I PROGONA SRBA!

Foto: www.profimedia.rs

Za manje od dvadeset dana od formiranja manjinske vlade, ona je pokazala da će joj glavna smernica u spoljnoj politici biti konfrontacija sa Srbijom i srpskim narodom. To je bilo očekivano odmah nakon saznanja da će lider crnogorske antisrpske politike Ranko Krivokapić pokrivati funkciju ministra spoljnih poslova, rekao je poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović, prenose crnogorski mediji. 

On je izjavio da je Krivokapić iskoristio prvu priliku da pokaže da će spoljna politika Crne Gore nastaviti da ide putem političkih sukoba sa Srbijom.

- Krivokapić će vršiti diskriminaciju prilikom izbora ambasadora koji će isključivo biti birani po tome koliko su spremni da služe ideologiji Ranka Krivokapića, odnosno njegovog politickog prethodnika Sekule Drljevića - rekao je Vučurović.

Krivokapićeve izjave su smešne i tragikomične

- Kako sada smešno i tragikomično zvuče, ranije saopštene priče Dritana Abazovića da će to biti vlada pomirenja. O kakvom se pomirenju radi najbolje svedoče stavovi Ranka Krivokapića. Naravno, ništa bolje odnose sa Srbijom nije želeo ni kabinet Zdravka Krivokapića koji nije bio izabran glasovima DPS i SDP kao Abazovićeva vlada. Kako samo uspevaju različite vlade da održe jedini kontinuitet antisrpstva i mržnje prema najbližima je očigledno pitanje na koje odgovore ne mogu dati samo društvene nauke nego će se i medicina morati pozabaviti ovim analizama - istakao je on. 

Foto: Tanjug/AP

Dritan Abazović i Milo Đukanović

Kako ističe, povratak Ranka Krivokapića u politiku, i to na ovako važnu funkciju, će označiti radikalizaciju prilika u Crnoj Gori, međunacionalnih tenzija, pokušaj da se oživi politika diskriminacije i progona srpskog naroda i SPC.

- A što se tiče Srbije i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, oni su mnogo puta pokazali da žele najbolju saradnju i partnerstvo sa Crnom Gorom, a Ranko Krivokapić je poput svog rođaka Zdravka, prvi javni nastup nakon što je izabrana manjinska vlada, iskoristio da napadne Srbiju. U konačnom, Ranko Krivokapić pokazuje pravo lice družine okupljene u novom kabinetu, a bilo bi veoma važno da čujemo sta o ovim stavovima ima da kažu oni koji su na izborima bili zajedno s nama na izbornoj listi, a sada zajedno s Krivokapicem vode unutrašnju i spoljnu politiku ove zemlje. Pozivamo ih da se čuje njihov glas i da nam javno saopšte sta misle o ovome što i u njihovo ime saopštava Ranko Krivokapić - zaključio je on. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading