IZABRANA NOVA VLADA CRNE GORE: Dritan Abazović premijer!

Autor:

Svet

28.04.2022

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crna Gora je dobila novu Vladu, 43. po redu, na čijem čelu će biti lider URA i doskorašnji zamenik crnogorskog premijera Dritan Abazović

IZABRANA NOVA VLADA CRNE GORE: Dritan Abazović premijer!

Foto: youtube.com/printskrin

- Zaklinjem se da ću čestito i savesno vršiti funkciju premijera – kazao je on.

Skupština je izabrala program mandatara i izabrala Vladu sa 45 glasova, preneo je Blic.

Vlada će biti manjinska, imaće 18 resora, četiri potpredsednika (ujedno i resorni ministri) i dva ministra bez portfelja.

Skupština Crne Gore je danas na Cetinju izabrala novu Vladu tri meseca nakon što je odlazećem kabinetu premijera Zdravka Krivokapića izglasano nepoverenje. Prethodno je na sednici, koja je počela u podne, za predsednicu crnogorske Skupštine izabrana Danijela Đurović iz SNP-a, koja će na toj funkciji naslediti Aleksu Bečića iz Demokrata.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zdravko Krivokapić

Današnjoj sednici nisu prisustvovali poslanici Demokrata, Demokratskog fronta, Ujedinjene i Prave Crne Gore.

Dritana Abazovića je za mandatara predložio predsednik Crne Gore Milo Đukanović, ali on ne prisustvuje današnjoj sednici.

Abazović se pred proglašenje osvrnuo da izlaganja pojedinih poslanika.

- Ja sam bio potpredsednik 42. vlade, morate da znate da sam ponosan na sve što sam radio u prethodnih godinu i po dana. U tih godinu i po dana sam tri puta donosio teške, ali ispravne odluke, 30. avgust je veoma značajan dan za istoriju demokratije Crne Gore, tog trenutka se pokazalo da glas građana nešto vredi i da smena vlasti nije nikakav bauk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading