ABAZOVIĆ DOSTAVIO SKUPŠTINI EKSPOZE: Evo šta je navedeno, nova sednica zakazana za 28. april na Cetinju

Autor:

Svet

25.04.2022

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mandatar Dritan Abazović dostavio je skupštini program rada uoči sednice na kojoj se očekuje da će biti izabrana nova crnogorska vlada, koja je zakazana za četvrtak, 28. april.

ABAZOVIĆ DOSTAVIO SKUPŠTINI EKSPOZE: Evo šta je navedeno, nova sednica zakazana za 28. april na Cetinju

Foto: youtube.com/printskrin

Među prioritetima je preispitivanje spornih i nezakonitih odluka prethodnih vlada i državnih organa u pravcu njihovog hitnog revidiranja, donošenje zakona o popisu, kao i regulisanje ugovornog odnosa sa verskim zajednicama, u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, prenosi Kurir.

Dritan Abazović je u ekspozeu među prioritete naveo dogovor o izboru nosilaca najviših pravosudnih funkcija, izborne reforme, prečišćavanje biračkog spiska, dogovor o uspostavijanju odgovornih i funkcionalnih državnih organa i institucija u kojima će se zakonito postupanje podrazumevati, reforma službe bezbednosti kao i donošenje zakona o preispitivanju porekla imovine.

Nova crnogorska Vlada i predsednik Skupštine trebalo bi da budu izabrani na sednici parlamenta na Cetinju 28. aprila, pošto je 46 poslanika odlučilo da sazove skupštinsku sednicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading